Rood Testhouse International: Nieuwe CEO benoemd; resultaat eerste halfjaar 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/09/2004 09:06
De Raad van Commissarissen van Rood Testhouse International N.V. (‘Rood Technology’) maakte vandaag bekend dat de heer Philip Nijenhuis (59) per vandaag, 6 september 2004, is benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer.

De heer Nijenhuis heeft een brede industriële ervaring, opgedaan bij high-tech-ondernemingen. Hij bekleedde voorheen senior management posities bij Slumberger en meest recent bij BE Semiconductor Industries (Besi).

Na het aanvaarden van de positie verklaarde de heer Nijenhuis:

"Ik zie ernaar uit bij Rood Technology te werken. Aangezien chips steeds ingewikkelder worden, zal de behoefte aan complexe test software overeenkomstig toenemen. Met de aanwezige hoge technische standaards en het potentieel dat ik in de onderneming heb gezien, moet het mogelijk zijn in de toekomst forse groei en gezonde winsten te genereren."

Verder zijn vandaag de cijfers over het eerste halfjaar van 2004 gepubliceerd. De periode eindigde in een netto verlies van EUR 233.000 (eerste zes maanden van 2003: winst van EUR 31.000). Het grootste deel van dit verlies (EUR 163.000) werd in het eerste kwartaal gerealiseerd, hetgeen een verbetering van de resultaten in het tweede kwartaal betekent.

De core-activiteiten, het testen van ICs en daaraan verwante diensten, lieten een bescheiden groei zien in de opbrengsten, die met EUR 0,2 miljoen stegen. Dit werd gecompenseerd door een daling van de omzet in IC handling apparatuur met EUR 0,7 miljoen, als gevolg van het beëindigen van deze activiteiten. Hierdoor bereikte de omzet een niveau van EUR 3,7 miljoen, een daling van 13,6% ten opzichte van de EUR 4,2 miljoen in het eerste halfjaar over 2003.

De bruto marge was lager dan in de eerste zes maanden van 2003, omdat de verkoop van de resterende IC handling apparatuur, ad. EUR 0,5 miljoen, slechts geringe winsten opleverde.

De personeelskosten, afschrijvingen en overige bedrijfskosten daalden verder. Hierbij dient rekening gehouden te worden met het feit dat onder de overige bedrijfskosten in 2003 boekwinsten uit de verkoop van enkele buiten gebruik gestelde machines ad. EUR 0,3 miljoen zijn verantwoord.

Als gevolg van de financiële herstructurering, gerealiseerd in december 2003, bleven het eigen vermogen en de solvabiliteit zeer sterk. De rentedragende schulden lieten een belangrijke daling zien.

Vooruitzichten

Aangezien de nieuwe CEO zijn eigen mening zal willen vormen over de meest efficiënte wijze waarop de weg naar groei en productiviteit weer ingeslagen kan worden, is het vandaag prematuur om een gedetailleerde verwachting te geven inzake het netto resultaat over dit jaar.

Rood Technology's activiteiten

Rood Technology heeft meer dan 30 jaar ervaring in de halfgeleiderindustrie. De organisatie biedt een reeks van diensten aan die waarde toevoegen aan processen in de halfgeleiderindustrie. Hieronder zijn begrepen het testen en programmeren van ICs, tape en reel, inspectie en leadconditioning, alsmede het ontwikkelen en leveren van machines.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL