Nieuw tijdperk voor Internet of Things: RoodMicrotec en Cascoda introduceren superieure draadloze connectiviteit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/05/2016 07:16
RoodMicrotec en halfgeleiderfabrikant Cascoda zijn een voortgezette partnership overeengekomen voor de levering van de CA-8210; dit krachtige draadloze apparaat van de volgende generatie zal mede vorm geven aan de toekomst van consumenten- en industriƫle toepassingen voor onder andere huisautomatisering, landbouw, 'slimme steden' en beveiliging. De levering van het eerste product is reeds gedaan.

Analisten verwachten dat IoT-toepassingen (IoT: Internet of Things) sterk zal groeien door een toenemende vraag en nieuwe mogelijkheden voor intelligente interactie tussen fysieke objecten. Zij schatten dat de installatie van IoT-apparatuur zal toenemen van ongeveer 10 miljard aangesloten toestellen vandaag de dag tot zo'n 30 miljard toestellen in 2020.

"Het hoofddoel van de overeenkomst is gezamenlijke, grootschaligere distributie van dit product zodat we de groeimogelijkheden kunnen benutten die the Internet of Things biedt", zegt Philip Nijenhuis, CEO van RoodMicrotec. "We hebben vanaf het prille begin nauw samengewerkt met Cascoda, aanvankelijk in het kader van een Eurostars-project. Onze succesvolle samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de CA-8210 alle processen soepel doorliep, van de ontwikkeling van het testprogramma tot de levering van de eerste productieonderdelen. We kijken uit naar nog veel meer leveringen, aangezien we een marktsector bedienen die tot grote hoogte zal stijgen", voegt Nijenhuis toe.

De CA-8210 gebruikt het gepatenteerde radio-architectuurproduct van Cascoda om een aanzienlijke toename te realiseren in verschillende persoonlijke netwerken (wireless personal area networks, WPAN's), zonder dat daarbij het energieverbruik in gevaar komt. De zendontvanger voor IEEE 802.15.4 communicatie in de 2.4GHz band kan het hele huis bestrijken zonder externe versterkers. Voor veel IoT-toepassingen kan dit zich vertalen in significant lagere kosten voor apparatuur, installatie en onderhoud.

De innovatie van Cascoda speelt in op een belangrijke uitdaging voor IoT-systemen, namelijk verbindingen met een groter bereik die minder stroom verbruiken. Dit is bijzonder belangrijk voor apparaten die maanden-, soms jarenlang op een batterij werken.

De ervaring van RoodMicrotec met het testen en kwalificeren van dergelijke apparaten heeft geleid tot een snelle marktintroductie van Cascoda's product. RoodMicrotec neemt het beheer op zich van inkoop en het testen van wafers en verpakking, alsook van productietests en de uiteindelijke logistiek. Door de samenwerking met een onafhankelijke Supply Chain-partner konden klanten van Cascoda tot productie overgaan met een hoge mate van flexibiliteit.

RoodMicrotec heeft een uitstekende staat van dienst als succesvol leverancier van diensten aan fabless bedrijven zoals Cascoda, teneinde bepaalde aspecten van het ASIC-ontwikkelingsproces te vereenvoudigen. Hierdoor kan Cascoda zich volledig richten op zijn kerncapaciteit. De diensten van RoodMicrotec behelzen onder meer kwalificatie en burn-in, zodat de ASIC voldoet aan industrienormen. Alle vereiste functies worden aangeboden onder de noemer Supply Chain Management met als oogmerk de levering van geteste en gekwalificeerde onderdelen die gereed zijn voor volumeproductie.

Bruno Johnson, CEO van Cascoda: "We zijn bijzonder ingenomen met het feit dat we onze innovatieve radiotechnologie op de markt hebben kunnen brengen dankzij de samenwerking met RoodMicrotec. Innovatief denken en het ontdekken van een gat in de markt voor een unieke oplossing is slechts een eerste stap - het ultieme doel is onze technologie op de markt te brengen, kant en klaar voor engineers om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. De expertise van RoodMicrotec op een aantal terreinen heeft ons in staat gesteld te focussen op onze kernkwaliteiten."

tijd 09.43
Rood Microtec EUR 0,228 +0,008ct vol. 206.801



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL