RoodMicrotec's project

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/10/2013 10:19
RoodMicrotec bevestigt outsourcing opdracht met overname van een complete testcell ten behoeve van het Project "Atlas". Het betreft een opdracht van een Siemens AG, Drive Technologies Division onderneming in Duitsland, die haar eigen ASICs (application specific integrated circuit), een chip voor specifieke toepassingen, ontwikkelt. Deze Siemens AG, Drive Technologies Division onderneming heeft onlangs besloten haar werkzaamheden op dit gebied te outsourcen en de daarvoor gebruikte apparatuur te verkopen. Dit is geheel in lijn met de door ons eerder geschetste trend dat OEMs zich in toenemende mate concentreren op hun kernactiviteiten.

Win-win situatie
Door de ontwikkeling van ASICs te outsourcen kan deze Siemens AG, Drive Technologies Division onderneming wezenlijk kosten besparen en daarmee haar winstgevendheid vergroten. Daarnaast kan de onderneming rekenen op continuïteit en zekerstelling van haar IP, omdat RoodMicrotec een ervaren en geaccrediteerde onafhankelijke dienstverlener is.

Voor RoodMicrotec betekent dit extra omzet, uitbreiding van de activiteiten op een extra tester platform en nieuwe business; bovendien is RoodMicrotec boven andere testhuizen verkozen als preferred supplier voor nieuw te ontwikkelen ASICs. Hiervoor kan dezelfde productieapparatuur worden gebruikt, waardoor een extra opwaartse omzet mogelijkheid ontstaat. Daarenboven kan de productieapparatuur ingezet worden voor andere klanten in de markt.

De verwachting is dat de trend van outsourcing verder door zal zetten, vooral gezien de hierboven geschetste win-win situatie. RoodMicrotec is mede door haar infrastructuur uitstekend gepositioneerd om hiervan optimaal te profiteren. Het feit dat RoodMicrotec als best gekwalificeerde partij uit de uitgebreide audit van deze Siemens AG, Drive Technologies Division onderneming is gekomen, bevestigt dit.
Omvang
Het betreft een driejarig contract met een initieel opdrachtvolume van circa Euro 400.000. De totale omvang is sterk afhankelijk van het succes van de huidige en de te ontwikkelen ASICs. Duidelijk is dat de omzet, afgezien van deze order, nog een extra impuls krijgt door gebruikmaking van dezelfde productieapparatuur voor bestaande en nieuw te ontwikkelen ASICs van andere klanten.

'Wij zijn bijzonder trots op het verwerven van deze opdracht. Hiermee is nogmaals bevestigd dat wij beschikken over de perfecte portfolio voor OEMs die hun chipontwikkeling en supply chain willen outsourcen. Dat RoodMicrotec als onafhankelijk dienstverlener niet in concurrentie is met de IP van de klant en deze zelfs kan beschermen, wordt eveneens als een groot pluspunt gezien.', aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec.


tijd 10.32
RoodMicroTec EUR 0,164 1,4 ct. vol. 506.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL