RoodMicrotec groeit sneller dan de wereldwijde semiconductor markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/05/2011 08:35
Algemene gang van zaken
De eerste vier maanden (eerste periode) van 2011 nam de omzet met ruim 15% toe in vergelijking met de dezelfde periode van vorig jaar. Hiermee overtreft RoodMicrotec de groei van de wereldwijde semiconductormarkt die in de eerste periode van 2011 met ca. 9 % steeg ten opzichte van dezelfde periode 2010.

Deze toename werd voornamelijk veroorzaakt in Test en Failure & Technology Analysis, waar ruim 20% meer omzet gerealiseerd werd. Bij Supply Chain Management bedroeg de toename ruim 10%. Qualification & Reliability bleef met een circa 10% lagere omzet enigszins achter, terwijl Test Engineering op gelijk niveau bleef.

De bezettingsgraad van ons equipment nam in de eerste periode toe met meer dan 10%; in enkele sectoren is nog vrije capaciteit beschikbaar voor toekomstige orders.

De aanvragen namen in genoemde periode van dit jaar ook verder toe. Een belangrijke ontwikkeling met het oog op de tweede helft van 2011.

De bruto marge nam als gevolg van lagere inkoopkosten met circa 5% toe, terwijl de

personeelskosten fractioneel toenamen als gevolg van de hogere omzet. Dit resulteeerde in 4% hogere operationele kosten.

Als gevolg van deze ontwikkelingen ziet het resultaat er over de eerste maanden 2011 positief uit.

Organisatie
De heer Norbert Wirth is benoemd tot Board Member van RoodMicrotec. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn brede ervaring een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Sinds april wordt geen gebruik meer gemaakt van de werktijdverkorting; onze engineers zijn thans maximaal ingezet. Desgewenst kan in de toekomst deze regeling nog gebruikt worden. Tot dusver is dit niet gepland.

Financiële positie
De solvabiliteitspositie is de afgelopen maanden opnieuw enigszins verbeterd door het positieve resultaat in combinatie met een lager balanstotaal, veroorzaakt dooreen afname van de kortlopende schulden en een afname van de vorderingen op debiteuren.

Met de verbetering van onze netto schuldenpositie alsmede werkkapitaal en schuldratio liggen we geheel op koers.

Voorstel tot Benoeming Commissaris
RoodMicrotec heeft het voornemen de heer W.H.C. (Wil) Fluit te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

Wil Fluit heeft, met meer dan 40 jaar ervaring, zijn sporen verdiend in de (internationale) semiconductor industrie. Zo was hij Director & Vice President Assembly & Test Memory Division bij Siemens Semiconductors Germany en Managing Director, Vice President & Country Manager Infineon Technologies Malaysia and Member of Global Management Team.

Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig adviseur en is hij ondermeer lid van de Advisory Board Advanced Packaging Centre The Netherlands.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen heten Wil Fluit van harte welkom en zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring RoodMicrotec veel toegevoegde waarde te bieden heeft.

Het voorstel tot benoeming tot commissaris bij RoodMicrotec zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders te Zwolle, Dokter van Deenweg 58, op 30 juni 2011 om 10 uur.

De heer Fluit ken ik reeds vele jaren, uit de tijd dat hij nog verantwoordelijk was voor Infineon Malaysia. Daarbij heb ik buitengewoon veel waardering gekregen voor zijn krachtige aanpak van de groei van die onderneming. Ik ben er dan ook trots op dat hij RoodMicrotec wil bijstaan,' aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec.

Gegeven de ambitie voor de komende jaren van RoodMicrotec verwelkomen wij de versterking van de specifieke kennis van de industrie en operationele ervaring binnen de raad van commissarissen van harte', aldus Jan Stolke, voorzitter Raad van Commissarissen RoodMicrotec.

'Ik ben zeer vereerd met de uitnodiging om toe treden tot de Raad van Commissarissen van RoodMicrotec en hoop met mijn wereldwijde ervaring in de semiconductor industrie een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de onderneming', aldus Wil Fluit

Een curriculum vitae van dhr.Fluit zal op onze website gepubliceerd worden (www.roodmicrotec.com)

Vooruitzichten voor 2011

Uitgaande van de ontwikkelingen in de afgelopen tijd en de verwachtingen van onze klanten voorzien wij een voorspoedige ontwikkeling in lijn met de eerder gedane outlook. Bovendien verwachten we, eveneens in lijn met de outlook, een verbetering van de financiële resultaten door een voortgaande focus op het operationeel en nettoresultaat.





Financiële agenda 2011 / 2012



30 juni 2011
Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

7 juli 2011
Publicatie halfjaaromzetcijfers 2011

31 augustus 2011
Publicatie halfjaarbericht 2011

31 augustus 2011
Conference call voor pers en analisten

10 november 2011
Publicatie tussentijdse update

10 januari 2012
Publicatie jaaromzetcijfers 2011

23 februari 2012
Publicatie jaarcijfers 2011

23 februari 2012
Conference call voor pers en analisten

9 maart 2012
Publicatie jaarverslag 2011

26 april 2012
Algemene vergadering van Aandeelhouders

tijd 11.49
RoodMicroTec EUR 0,204 +0,01 +5,69% en 616.000 sts omzet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL