RoodMicrotec’s integratie en optimalisatie verloopt volgens plan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2008 08:36
Algemene gang van zaken
Veel sectoren ondervinden momenteel invloed van de turbulentie in de financiële
markt, zo ook het high tech segment waarin RoodMicrotec opereert.
De marktontwikkelingen in dit segment zijn in het algemeen zwak, hetgeen betekent dat de hooggespannen verwachtingen van het begin van dit jaar bij een aantal van RoodMicrotec’s klanten zijn afgezwakt. Dit leidt in een deel van de activiteiten tot een afname van omzet, terwijl in andere delen juist een toename van de omzet te zien is.
Een aantal klanten investeert namelijk minder in equipment en besteedt daardoor
meer activiteiten uit. Nieuwe aanvragen voor de services van RoodMicrotec zijn de laatste maanden zowel in Nördlingen als Stuttgart aanzienlijk toegenomen. Dit is deels te verklaren uit de grotere aantrekkelijkheid van RoodMicrotec voor de semiconductormarkt.
‘In commerciële gesprekken met klanten zijn we duidelijk beter gepositioneerd dan voorheen om over nieuwe business praten. Uiteraard zal de turbulentie in de markt niet aan ons voorbijgaan, maar door volop in te zetten op integratie en optimalisatie van de organisatie zien wij voldoende kansen in de segmenten waarin RoodMicrotec actief is,’ aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec.

Voortgang integratie en optimalisatie
De integratie van Rood met Microtec loopt volgens plan. De komende jaren wordt
gerekend op rationalisatie effecten met een bandbreedte van EUR 400.000 tot
600.000 per jaar, te beginnen in 2009.
In september is met de sluiting van de vestiging in Hannover een eerste stap gezet om de winstgevendheid vanaf 2009 te vergroten en de organisatie te optimaliseren.
Met de sluiting is een potentiële verliespost voor de tweede helft van het jaar
geëlimineerd. De sluitingskosten zijn zeer beperkt geweest. De sluiting betekent voor de tweede helft van het jaar een omzetverlies van ruim EUR 500.000.
Eveneens in het kader van optimalisatie heeft RoodMicrotec eerder aangegeven haar personeelsbestand te reduceren. De personeelskosten zijn verantwoordelijk voor circa de helft van haar bedrijfskosten. Op pro-formabasis reduceert RoodMicrotec gedurende 2008 haar vaste personeelsbestand met meer dan 12% ten opzichte van eind 2007. In 2009 zal de trend om meer omzet per medewerker te realiseren verder worden doorgezet teneinde structureel tot een beter resultaat te komen.

Financiering
Per 1 november 2008 heeft RoodMicrotec een derde deel van haar brugfinanciering
van EUR 1,025 miljoen afgelost op basis van haar cashflow zonder gebruik te maken van extra bank- of overige faciliteiten. RoodMicrotec zal het resterende deel van de brugfinanciering in 2009 aflossen.

Communicatie
RoodMicrotec hecht veel waarde aan communicatie met haar klanten, aandeelhouders en andere stakeholders. In oktober zijn er bijeenkomsten voor bestaande en nieuwe klanten georganiseerd in zowel Stuttgart als Nördlingen. Deze ‘Analysis Days’ zijn goed bezocht en hebben geleid tot nieuwe initiatieven. Daarnaast heeft RoodMicrotec twee zogenaamde 4-uur gesprekken georganiseerd in Amsterdam voor haar aandeelhouders en andere geïnteresseerden uit de financiële wereld. Voor 16 december 2008 staat het volgende 4-uur gesprek gepland, waarvoor weer een gastspreker zal worden uitgenodigd. Verder wordt er twee maal per jaar een externe nieuwsbrief gepubliceerd. RoodMicrotec hoopt op deze wijze de band met aandeelhouders en andere stakeholders te versterken en de externe communicatie verder te optimaliseren.

Verwachtingen 2008
RoodMicrotec houdt, als gevolg van bovengenoemde turbulentie, rekening met enige orderverschuivingen naar volgend jaar.
De sluiting van de vestiging in Hannover en mogelijke verschuivingen van orders
beïnvloedt de omzet van RoodMicrotec in 2008. Exclusief de omzet van Hannover
verwacht RoodMicrotec dat de omzet over de tweede helft van 2008 hoger zal zijn dan de pro-formaomzet over de eerste helft van 2008 (ca. EUR 8,028 miljoen).

Vooruitzichten
Op basis van gesprekken met afnemers mag voorzichtig uitgegaan worden van een
omzetgroei voor volgend jaar. Reeds overeengekomen volumeorders voor fabless
design huizen en volumegroei bij overige bestaande klanten ondersteunen deze
aanname. De sector supply chain management zal volgend jaar de sterkst groeiende sector zijn. Zoals reeds aangegeven werkt RoodMicrotec in deze supply chain nauw samen met haar strategische partner Millennium Microtech.
Ook in 2009 zal de prioriteit liggen op verdere optimalisatie van de organisatie en verbetering van het resultaat.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van het
management en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staat.
De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgevingen. Het management van RoodMicrotec kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen.
Verder aanvaardt RoodMicrotec geen verplichtingen om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL