ROOD TECHNOLOGY OPENT TESTACTIVITEITEN IN DRESDEN EN GROEIT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/09/2007 09:20
De omzet (EUR 4,790 miljoen) steeg in de eerste helft van 2007 met 24% ten opzichte van de eerste helft van 2006 (EUR 3,865 miljoen). Het operationeel resultaat was over het eerste halfjaar 2007 EUR 201.000 positief ten opzichte van EUR 108.000 negatief in de eerste helft van 2006.
Rood Testhouse International N.V. (Rood Technology) heeft over het eerste halfjaar 2007 een nettowinst vóór belasting geboekt van EUR 10.000 ten opzichte van een nettoverlies vóór belasting van EUR 198.000 in de eerste helft van 2006.
‘Rood heeft een goed halfjaar achter de rug, waarbij we met 8% meer personeelskosten maar liefst een omzetgroei van 24% hebben gerealiseerd’ aldus Philip Nijenhuis, CEO Rood Technology.

Toelichting resultaten
Business units
De business units Qualification en Failure & Technology Analysis groeiden significant, beide met respectievelijk 159% en 93% ten opzichte van de eerste helft van 2006.
Beide business units droegen in de eerste helft van het jaar bij aan het operationeel resultaat. De verwachting is dat deze trend zich de komende periode zal voortzetten.
De in de omzet achtergebleven business unit Test Engineering (-11%) droeg niet bij aan het operationeel resultaat. De orderportefeuille is in de afgelopen periode in deze sector sterk toegenomen, waardoor de verwachting voor het gehele jaar positief is zowel voor de omzet als voor het operationeel resultaat.
De business unit Test & Related Services liet als gevolg van een beperkte toename een gering (+6%) positief operationeel resultaat zien. Reorganisaties bij haar grootste afnemers hebben hierbij een rol gespeeld. Mede als gevolg van deze ontwikkeling zal deze business unit conform eerdere uitspraken beperkt groeien.

Nieuwe Business
Dresden
De testactiviteiten in Dresden zijn in juni gestart. De feestelijke opening van deze vestiging heeft op 4 september plaatsgevonden. De operationele kosten gedurende het eerste halfjaar hebben het totaalresultaat van Rood Technology gedrukt. Een lagere dan voorziene stijging in de vraag naar te testen producten heeft de aanloop sterk vertraagd. Rood verwacht evenwel dat Dresden aan het eind van het jaar positief zal bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

China
De activiteiten die betrekking op de supply chain China-Europa vorderen gestaag. Rood werkt aan strategische samenwerking met andere partijen en verwacht het komende halfjaar daarmee concrete resultaten te boeken. De potentie in deze sector is groot en zal aan belangrijkheid toenemen.

Fabless Design huizen
Rood gaat verder met het versterken van haar positie bij Fabless Design huizen en werkt aan uitbreiding van samenwerkingsovereenkomsten.
Personeel en organisatie De personeelslasten zijn 8% gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2006. Een deel van deze stijging komt voort uit een structurele verhoging van de salarissen, voortvloeiende uit centrale
afspraken.
In het kader van de strategische afspraken met Philip Nijenhuis, CEO Rood Technology, heeft deze afgezien van de toegekende opties over het eerste halfjaar 2007.

Afschrijvingen
Als gevolg van het omvangrijke investeringsprogramma van 2006 zijn de afschrijvingen met 44% gestegen. Vrijwel de meeste investeringen zijn gedaan in de groeisectoren en dienen als basis voor een verdere groei in de toekomst. Circa 80% van de investeringen zijn gericht op groei.

Vooruitzichten
Rood Technology heeft in haar jaarverslag voor het gehele jaar een omzettoename verwachting uitgesproken van 10 tot 20% ten opzichte van 2006. Rood handhaaft deze verwachting en ligt met haar groei daarmee duidelijk boven de groei in haar marktsegment.
Bovendien verwacht Rood, conform haar uitspraken, in 2007 haar operationeel resultaat opnieuw te kunnen verbeteren.

Langetermijnstrategie
Rood handhaaft haar langetermijnstrategie met onder meer als doel de omzet van haar core activiteiten in 5 jaar te verdubbelen. In dit kader voert Rood actief gesprekken met marktpartijen over samenwerking en integratie teneinde de positie van het bedrijf te versterken en het resultaat te verbeteren.

Financiële agenda
13 november 2007 publicatie voor beurs interim update
8 januari 2008 publicatie voor beurs verkoopcijfers 2007

Waarderingsgrondslagen
De waarderingsgrondslagen in dit halfjaarbericht zijn gelijk aan de waarderingsgrondslagen van toepassing op het jaarverslag van Rood Technology 2006.

Accountantscontrole
De accountant is betrokken geweest bij de totstandkoming van dit persbericht. Op de financieel informatie over het eerste halfjaar van 2007 heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden.

Rood Technology's activiteiten
Rood Technology heeft meer dan 35 jaar ervaring in het verlenen van engineering-intensieve diensten met toegevoegde waarde binnen de halfgeleiderindustrie. Hieronder zijn begrepen het
ontwikkelen van soft- en hardware voor testoplossingen, Wafer Probing, Final Test, Burn-In, Marking, Scanning, Straightening, Tape & Reel, Programming, alsmede Qualification en Failure Analysis ten behoeve van IC-producenten en eindgebruikers.

Web-site: www.roodtechnology.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL