Cijfers Reesink eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/08/2004 17:16
Reesink N.V. te Zutphen (technische handel) heeft de winst na belastingen over het eerste halfjaar met ruim 25 % zien stijgen tot € 2,1 mln, tegen € 1,7 mln over de eerste helft van 2003. In het resultaat is begrepen een bijzondere bate van € 1,1 mln (hetgeen dus voor € 0,7 mln de winst na belastingen bepaalt), die is terug te voeren op het op één lijn brengen van de regeling voor vervroegd uittreden van de medewerkers van dochtervennootschap Interlogica B.V. met die, welke geldt voor de technische groothandelsbranche.

Waar het geheel 2004 aangaat gaan wij, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, uit van een gelijke of wat hogere winst na belastingen dan over 2003 werd gerealiseerd.

Alle handelsondernemingen droegen goed bij aan het groepsresultaat (in een mate die waar het gaat om Reesink Staal B.V. en Dutec B.V. zelfs de kwalificatie ‘zeer fors hoger’ verdient), behalve Reesink Retail B.V. en Interlogica B.V. die in negatieve zin bijdroegen. Eerstgenoemde levert de detaillisten in de Doe Het Zelf-branche toe, laatstgenoemde voert ter zake logistieke en ict-diensten uit. De slappe marktomstandigheden speelden Reesink Retail B.V. parten, Interlogica B.V. werd daardoor met een extra lage bezettingsgraad in het te Apeldoorn nieuw gebouwde logistieke centrum geconfronteerd.

Reesink N.V. is inmiddels benaderd door diverse op de Doe Het Zelf-markt actieve partijen, die een bundeling van krachten met Reesink Retail B.V. en Interlogica B.V. beogen. Daarbij haakt men veelal in op hetgeen wij dien aangaand in ons jaarverslag over 2003 berichtten en geeft men er blijk van, de nieuwe behuizing te Apeldoorn en de daarmee beschikbaar gekomen logistieke infrastructuur aansprekend te vinden. Bij het stappen in allianties zal niet de omstandigheid bepalend zijn, dat de DHZ-markt sterk tegen zit en dit extra merkbaar is nu de nieuwbouw te Apeldoorn op de groei is gebouwd. Wij kiezen daarentegen bij voorkeur voor een duurzame samenwerking, die bijdraagt aan de uitbouw van de Reesink-groep.

Op 19 oktober a.s. zal te Apeldoorn een bijeenkomst voor onze beleggers en analisten worden georganiseerd. Tijdens de voormiddag zal de directie van Reesink N.V. alsook het management van onze werkmaatschappijen de strategie per werkmaatschappij behandelen en op ter zake levende vragen antwoorden. Na de lunch stellen wij de aanwezigen in de gelegenheid de rijvaardigheid op tractoren en oogstmachines te beproeven bij het op omliggende terreinen binnenhalen van de maïsoogst. Aanmelding kan geschieden via info@reesink.com of 0575 599301.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL