Gemeente Amsterdam en PinkRoccade ondertekenen mantelovereenkomst E-net

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/02/2004 17:57
Vanochtend hebben de Gemeente Amsterdam en PinkRoccade een handelsovereenkomst voor E-net, het nieuwe gemeentelijke data- en communicatienetwerk ondertekend. Het moderne E-net vervangt het huidige GDA-netwerk van de gemeente. PinkRoccade werd als leverancier geselecteerd na een Europese aanbesteding. Met E-net bereidt de gemeente zich voor op een koppositie op het gebied van e-government in Nederland.


E-net gaat circa 22.000 ambtenaren, verspreid over ruim 60 gemeentelijke organisaties, op een veilige en eenvoudige manier toegang verschaffen tot tal van applicaties en gegevensbestanden. Maar ook Amsterdamse ondernemers en burgers kunnen gaan profiteren van E-net. Bij het internetplatform Portaal Amsterdam kunnen ondernemers - en op termijn ook burgers - terecht voor allerlei zaken waar de gemeente een rol in speelt. Portaal Amsterdam is volledig gebaseerd op de één-loket-gedachte.

E-net maakt gebruik van open standaarden en reduceert de diversiteit van IT-voorzieningen binnen de gemeente aanzienlijk. Daarnaast heeft het netwerk een hoog beveiligingsniveau en een grote mate van flexibiliteit en schaalbaarheid. PinkRoccade levert in het kader van de overeenkomst diensten op het gebied van netwerkfaciliteiten voor telewerkers, e-mailvoorzieningen, anti-spamvoorzieningen, beveiligde toegang tot externe netwerken waaronder internet, hosting van applicaties, rekencentrumfaciliteiten, ASP-dienstverlening, PKI-certificaten, consultancy en projectmanagement.

De overeenkomst tussen de gemeente Amsterdam en PinkRoccade geldt voor drie jaar, met een optie op verlenging. De verwachte contractwaarde is circa 7,5 miljoen euro en is mede gebaseerd op pay-per-use van de E-net dienstverlening.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL