Divers nieuws Petroplus trading update vierde kwartaal 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2005 08:12
Negatief netto resultaat als gevolg van eenmalige afschrijvingen en voorzieningen

Het geconsolideerde nettoresultaat na belastingen over het vierde kwartaal van Petroplus International NV (Petroplus) is negatief als gevolg van een aantal eenmalige afschrijvingen en voorzieningen. Het nettoresultaat na belastingen uit operationele activiteiten is positief.

De vierde kwartaal resultaten werden positief beïnvloed door aanhoudend sterke raffinagemarges maar werden negatief beïnvloed door de voortdurende herstructurering van de raffinagemarge hedge portfolio die eerder werd aangekondigd.
De resultaten van de marketing activiteiten in Zwitserland waren goed terwijl de herstructurering van de Duitse groothandelsactiviteiten en het kantoor in Dubai resulteerde in voortdurende verliezen. Beide herstructureringsprocessen zullen in het eerste kwartaal van 2005 worden afgerond.

De geconsolideerde balans per 31 december 2004 laat een lagere liquiditeitspositie zien in vergelijking met het einde van het derde kwartaal. Dit is het gevolg van de hiervoor genoemde herstructurering van de Duitse activiteiten.

Petroplus zal de details van de ontwikkelingen in het vierde kwartaal en de gecontroleerde (audited) 2004 jaarcijfers bekendmaken zodra deze beschikbaar zijn.


Over de bieding van
RIVR doet aanbevolen Bod op alle uitstaande Aandelen Petroplus
Petroplus Aandeelhouders, met een gezamenlijk belang van 82%, hebben toegezegd hun Aandelen Petroplus aan te melden onder het Bod
Zoals aangekondigd op 1 februari hebben houders van 97% van de Senior Notes hun Senior Notes reeds aangemeld
Bod zal op 3 maart 2005 worden toegelicht tijdens buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Petroplus

Dit is een gezamenlijk persbericht van Petroplus International N.V. ("Petroplus") en RIVR Acquisition B.V. ("RIVR"). Dit bericht, of delen daarvan, mag niet worden gepubliceerd in of verspreid in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan of Italië. Deze aankondiging en de daaraan gerelateerde documenten bevatten geen uitnodiging of bod om Senior Notes (zoals hieronder gedefinieerd) te verkopen of verzoek tot een uitnodiging of bod om Senior Notes (zoals hieronder gedefinieerd) te kopen, een bod op de gewone aandelen Petroplus International N.V., of een bod op de aandelen in en andere vormen van aandeelhoudersfinanciering aan RIVR.

Onder verwijzing naar de persberichten van 18 mei 2004, 17 juni 2004, 27 juli 2004, 6 september 2004, 30 september 2004, 11 november 2004, 1 december 2004, 9 december 2004, 15 december 2004, 30 december 2004, 17 januari 2005, 18 januari 2005, 28 januari 2005 en 2 februari 2005 kondigen Petroplus en RIVR hierbij gezamenlijk aan dat overeenstemming is bereikt over een aanbevolen openbaar bod (het "Bod") door RIVR op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Petroplus met een nominale waarde van EUR 0,04 (de "Aandelen Petroplus"). De volledige voorwaarden, bepalingen en restricties van het Bod zijn uiteengezet in het biedingsbericht d.d. 10 februari 2005 (het "Biedingsbericht").
Het Bod
RIVR doet een Bod op alle Aandelen Petroplus, onder de voorwaarden en onderhevig aan de voorwaarden, bepalingen en restricties als opgenomen in het Biedingsbericht. Het Biedingsbericht is verkrijgbaar vanaf 10 februari 2005, zoals hieronder beschreven.

De aandeelhouders van Petroplus ("Petroplus Aandeelhouders"), die de door hen gehouden Aandelen Petroplus onder het Bod aanbieden, hebben de keuze met betrekking tot de wijze van betaling, namelijk enerzijds het Contanten Bod of anderzijds het Certificaten Bod (zoals hieronder gedefinieerd). Petroplus Aandeelhouders die hun Aandelen Petroplus aanmelden zonder een dergelijke keuze te hebben gemaakt, worden geacht het Contanten Bod te hebben gekozen.

Petroplus Aandeelhouders die hun Aandelen Petroplus onder het Bod op geldige wijze hebben aangemeld en geleverd zullen per Aandeel Petroplus ontvangen:
(i) in het geval dat de Petroplus Aandeelhouder kiest voor, of geacht wordt te hebben gekozen voor, het Contanten Bod: een bedrag van EUR 9,00 in contanten cum dividend (het "Contanten Bod"); of
(ii) in het geval dat de Petroplus Aandeelhouder kiest voor het Certificaten Bod en behoudens de beperkingen van de beschikbaarheid van deze optie zoals beschreven in het Biedingsbericht: 13 Certificaten S voor evenzoveel aandelen in RIVR uitgegeven tegen een uitgifteprijs van EUR 0,10 per aandeel, met een nominale waarde van EUR 0,01 en waarop is gestort een agio van EUR 0,09, en 770 Certificaten P voor evenzoveel participatierechten uitgegeven door RIVR tegen een uitgifteprijs gelijk aan de nominale waarde van EUR 0,01 per participatierecht (de Certificaten S en Certificaten P gezamenlijk de "Certificaten") cum dividend (gezamenlijk het "Certificaten Bod"). Er zijn maximaal 28.487.004 Certificaten S en 1.687.307.160 Certificaten P beschikbaar binnen het Certificaten Bod. Dit betekent dat deze optie beschikbaar is voor een totaal van 2.191.308 Aandelen Petroplus, zijnde 7,1% van het totaal aantal uitstaande Aandelen Petroplus. Bij overtekening op het Certificaten Bod door de Petroplus Aandeelhouders zal de verdeling naar rato van het door de Petroplus Aandeelhouders aangemelde aantal Aandelen Petroplus onder het Certificaten Bod plaatsvinden. Voor dat gedeelte Aandelen Petroplus dat niet onder het Certificaten Bod is verrekend wordt de betreffende Petroplus Aandeelhouder geacht voor het Contanten Bod te hebben gekozen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL