Due diligence onderzoek van Petroplus door RIVR afgerond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/07/2004 18:18
Overige voorbereidingen voor aanbevolen bod op aandelen en bod op Senior Notes op schema
Verwacht wordt dat de biedingen zullen worden uitgebracht na de vakantieperiode van augustus

Dit is een gezamenlijk persbericht van Petroplus International N.V. en RIVR Acquisition B.V. Dit bericht, of delen daarvan, mag niet worden gepubliceerd in of verspreid in de Verenigde Staten, Canada, Australiƫ of Japan. Deze aankondiging en de daaraan gerelateerde documenten bevatten geen bod op de gewone aandelen Petroplus International N.V. of de 10.5% Senior Notes due 2010, maar de verwachting is gerechtvaardigd dat op termijn een bod zal worden uitgebracht zoals uiteengezet in dit persbericht en de persberichten van 18 mei 2004 en 17 juni 2004.

Onder verwijzing naar de persberichten van 18 mei en 17 juni 2004 maken Petroplus International N.V. ("Petroplus") en RIVR Acquisition B.V. ("RIVR") gezamenlijk bekend dat RIVR haar due diligence onderzoek in verband met het voorgenomen aanbevolen openbaar bod door RIVR op alle uitstaande gewone aandelen van Petroplus met een biedprijs van EUR 8,00 in contanten per gewoon aandeel (het "Aandelenbod"), de voorgenomen procedure waarin instemming van de houders van een meerderheid van de 10.5% Senior Notes due 2010 ("Senior Notes") zal worden verzocht voor wijzigingen (of doorhalingen) van bepaalde bepalingen in de trustakte ("Toestemmingsprocedure") en het voorgenomen openbaar bod op de Senior Notes van 101% van de nominale waarde, dat bestaat uit een bod van 100% van de nominale waarde van de Senior Notes en een premie van 1%, die betaalbaar wordt gesteld als instemming is gegeven (het "Senior Notes Bod"), heeft afgerond.

Zoals aangegeven in het persbericht van 18 mei 2004 zijn het uitbrengen van het Aandelenbod en het Senior Notes Bod (de "Biedingen") en de Toestemmingsprocedure afhankelijk van de totstandkoming van definitieve financieringsovereenkomsten, het bereiken van overeenstemming met en het verkrijgen van toestemming van derden inzake bepaalde materiƫle contracten, en het voldoen aan bepaalde andere gebruikelijke voorwaarden voor het uitbrengen van de Biedingen.

Partijen bevestigen dat goede vooruitgang is geboekt inzake deze voorwaarden en dat, zoals aangegeven in het persbericht van 17 juni 2004 en ervan uitgaande dat tijdig en volledig aan al deze voorwaarden kan worden voldaan, de voorgenomen Biedingen zullen worden uitgebracht na de vakantieperiode van augustus.


RIVR is een holding maatschappij in handen van een consortium ("Consortium") met fondsen gelieerd aan The Carlyle Group. Twee leden van de Raad van Bestuur, tevens oprichters van Petroplus, zijn voornemens in het Consortium te participeren per de datum van afwikkeling van het Aandelenbod.

Dit persbericht is ook uitgegeven in de Engelse taal. In geval van inconsistentie prevaleert het Engelstalige bericht.


Rotterdam, Nederland, 27 juli 2004 Londen, Verenigd Koninkrijk, 27 juli 2004




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL