Bod Petroplus krijgt na aanname geen dividend en bonus gestalte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/05/2004 16:56
Op de Algemene vergadering van aandeelhouders is de aanname van geen dividend en bonus, dit naar aanleiding van de verkoop Tango, het bod van EUR 8 dichterbij gekomen.
Wij van de redactie XEA.nl vinden het bod "magertjes" en hadden op ca. EUR 10 gerekend. Nog niet zo lang geleden eind februari/maart was er nog een koers van ca. EUR 7 n een klein beetje en als je nu EUR 8 krijgt valt dat tegen.
Het aandeel kwam op de beurs voor EUR 12,25 en als je dan als aandeelhouder van het eerste uur wordt uitgekocht, dat mogen wij wel stellen, is dat een "aderlating" en dat mogen de heren van het bod ook weleens ter harte nemen.
Wij begrepen bij ons bezoek bij Petroplus enige tijd geleden ook wel, dat de directie niet meer zo enthousiast was over die beursnotering.
Alle verplichtingen beursvoorwaarden en de verkoop van Tango, brengt Petroplus terug naar een handelsmij en dan heb je alleen een financier nodig en er is geld uit de verkoop van Tango en de voorziening van de probleem/geschil Dubai loopt voor Petroplus beter af. Dus zou een hoger bod zeker het slagen bevorderen.
In de halfjaar van 22 aug. 2003 liet Petroplus al signalen los van een ommekeer van haar strategie, deze duiden op een van de beurs afgaan. Zo ervaarden wij (red.) het, Petroplus ging over tot een afwaardering van EUR 40 miljoen, het LNG project in Wales wilde Petroplus kwijt of voor een groot deel. In eerdere berichten was Petroplus zeer enthousiast over de toekomstige mogelijkheden van dit LNG Project en toen die ommekeer. Ook in eerder berichten liet Petroplus haar strategie los en met het van de beurs afhalen van het bedrijf gaat Petroplus weer terug naar de handel in olieproducten en aanverwanten. Begrijpelijk, maar de prijs valt ons tegen.
De Carlyle Group en de heren van Poecke en Willemstein willen straks de meerwaarde als alles weer op z'n pootjes staat verzilveren.
Petroplus zal straks op de BAVA nog wel het een en andere hebben uit te leggen verwachten wij.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL