Nyloplast N.V. neemt Danielson berdrijven in Nederland en Engeland over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/01/2005 09:51
Nyloplast heeft op 28 januari de bedrijven van Danielson in Nederland en Engeland overgenomen. Beide bedrijven zijn actief in de markt van Men Machine Interfaces (MMI) met producten als membraanschakelaars en touchscreens. Nyloplast is via haar dochtermaatschappij De Naamplaat B.V. al actief in deze markt, maar vergroot nu zijn marktaandeel op Europese schaal.

Tevens heeft Nyloplast N.V. een aandeel van 50% verkregen in Danielson Zweden. De overige aandelen blijven in het bezit van de huidige eigenaren.

De plannen werden medio oktober reeds aangekondigd en zijn nu dus geëffectueerd.

"We zijn blij dat wij middels deze overname nu één van de grootste spelers op de Europese markt voor MMI producten zijn geworden. De beide Danielson bedrijven leveren een extra omzet van meer dan 13 mio euro, behalen een goed resultaat en beschikken vooral ook over veel kennis en een breed klantenbestand in Nederland en Duitsland. Danielson UK is behalve in Engeland ook actief als leverancier voor de Franse markt. Dit alles levert dus een goede basis voor verdere groei", aldus Roland Zoomers, algemeen directeur van Nyloplast N.V.

"Natuurlijk zullen we actief werken aan het delen van kennis, ervaring en mogelijke schaalvoordelen met De Naamplaat B.V. omdat de activiteiten naadloos op elkaar aansluiten.

Maar de geacquireerde activiteiten dragen op eigen kracht al direct bij aan de winst over dit jaar".

Danielson Zweden is een distributeur van MMI producten in Zweden.
Bij de beide Danielson bedrijven in Nederland en Engeland werken ongeveer 90 FTE’s. Hierdoor groeit het totale aantal FTE’s binnen de Nyloplast bedrijven tot een totaal van ongeveer 300 werknemers. De totale omzet zal stijgen van een huidig niveau van ongeveer

20 mio euro tot meer dan 33 mio euro.
De overname is uit eigen middelen gefinancierd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL