Omzetdaling voor Hydrotec

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/11/2012 11:13
AMERSFOORT (AFN) - Machinebouwer Hydratec heeft de omzet in het derde kwartaal met 19 procent zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderneming meldde donderdag dat dit heeft geleid tot lagere bedrijfsresultaten dan eerder dit jaar nog werd verwacht.

Hydratec ziet grote onzekerheid bij zijn klanten. Zij houden hun voorraden laag en de afgelopen maanden kreeg het bedrijf minder orders dan in de eerste helft van het jaar. In de rest van het jaar komt in dit beeld ook geen verandering, denkt Hydratec. De onderneming benadrukt dat de ,,operationele kosten goed onder controle zijn en de verkoopprijzen strak worden gehandhaafd''.

Het bedrijfsresultaat zal dit jaar wel hoger zijn dan vorig jaar, verwacht Hydratec. Maar de nettowinst komt op hetzelfde niveau uit als in 2011. Dat komt voornamelijk door de hogere rentekosten die de firma moet betalen voor zijn bankleningen. Eind 2011 werd 12,5 miljoen euro opgenomen voor de overname van de huidige tak Agri & Food Equipment.

Rusland
Deze divisie boekt het merendeel van haar omzet in de opkomende markten, onder meer in Rusland. Maar ook daar is de vraag zwak als gevolg van de relatief hoge voerprijzen voor dieren.

De tak Man Machine Interfaces zag de orders en omzet flink dalen. De activiteiten zijn sterk afhankelijk van de investeringsbereidheid in West-Europa.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL