Hydratec, TRADING UPDATE 3de kwartaal 2010

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/11/2010 13:31
• Hydratec Industries heeft ook in 3de kwartaal een goede en winstgevende omzet
behaald bij al zijn bedrijfsactiviteiten.
• Danielson Europe profiteerde gedurende het afgelopen kwartaal van een voortzetting van de hoge orderontvangst. Omdat in augustus –vanwege de bedrijfsvakantie- de productie enkele weken stil lag, liepen de levertijden echter verder op. Er zijn maatregelen genomen om de productie verder op te voeren, o.a. door inhuur van extra personeel. Het bedrijfsresultaat is beduidend hoger dan vorige jaar, maar nog onder onze norm van 10%. Binnenkort zal een nieuw laserscanner systeem in gebruik genomen worden, waardoor de productie capaciteit van de fabriek te Hardenberg vergroot wordt. Danielson is één van de eerste MMI producenten in Europa die van een dergelijk innovatief systeem gebruik gaat maken.
• De Plastics activiteiten (Euro Mouldings en Timmerije) behaalden ook een hogere omzet ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Deze omzetstijgingen komen vooral voort uit hogere afzet aan bestaande klanten over een breed front. De inkoopprijzen van kunststoffen bleven de afgelopen periode redelijk stabiel. Het bedrijfsresultaat was belangrijk hoger dan vorig jaar, vooral dankzij voortzetting van de goede resultaten bij de blow-moulding activiteiten te Nijverdal en een verbetering bij de spuitgietactiviteiten te Neede. Daar werden enkele grote bestellingen voor nieuwe matrijzen geboekt, welke het komende jaar tot nieuwe omzet zullen leiden.
• Op grond van de huidige orderposities verwachten wij dat de trend van de afgelopen periodes zich ook gedurende het laatste kwartaal zal voortzetten. Door het vakantie effect zal het nettoresultaat gedurende de 2de helft niet helemaal het niveau van het 1ste halfjaar halen. Desondanks verwachten wij dat het nettoresultaat over het gehele jaar op een significante verbetering ten opzichte van vorig jaar zal uitkomen.

Profiel Hydratec Industries NV (voorheen Nyloplast NV)
Hydratec Industries NV is een industriële holding maatschappij met als activiteiten:
1. Ontwerp en productie van elektronische bedieningspanelen (MMI) door Danielson Europe met productie faciliteiten te Hardenberg (Nederland) en Aylesbury (UK).
2. Ontwerp en productie van kunststof onderdelen en geblazen kunststof verpakkingen door Timmerije en Euro Mouldings, met productie faciliteiten te Neede en Nijverdal.
Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN
NL0009391242, ticker: HYDRA.)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL