Neways bereikt overeenstemming over herfinanciering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/11/2016 08:05
Son, 9 november 2016 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways”; de “Onderneming”) maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt met ING en ABN AMRO over de herfinanciering van de onderneming. De nieuwe financieringsfaciliteit van in totaal € 57,5 miljoenvervangt de 3-jaars financiering met ING en ABN AMRO die medio volgend jaar zou eindigen.

De nieuwe groepsfaciliteit loopt tot 31 oktober 2018 met de optie tot verlenging met een jaar. De faciliteit bestaat uit een lange termijn lening van € 5,0 miljoen en een rekening courantfaciliteit die met € 17,5 miljoen is verruimd naar € 52,5 miljoen. De faciliteit voorziet in de € 5 miljoen aflossing van de lange termijn lening tot en met 1 oktober 2017.

Onder de nieuwe overeenkomst dient het eigen vermogen in 2016 op minimaal € 50 miljoen uit te komen en in 2017 en 2018 op minimaal € 55 miljoen. Daarnaast dient de EBITDA over de laatste twaalf maanden (LTM) minimaal € 10 miljoen te bedragen. Onder de oude overeenkomst gold een minimale solvabiliteit van 35% en een net debt/EBITDA van maximaal 3,0. De verstrekte zekerheden zijn nagenoeg ongewijzigd.

Paul de Koning, CFO: “Met deze nieuwe en ruimere groepsfaciliteit tegen gunstigere voorwaarden hebben we meer slagkracht en flexibiliteit in de convenanten om in de komende jaren invulling te geven aan onze groeistrategie en het doorlopende operationele verbeterprogramma. Daarnaast hebben we ons hiermee verzekerd van een financieringsstructuur die goed past bij de karakteristieken van de onderneming en (per saldo) ook zorgt voor lagere rentelasten.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL