Neways verplaatst bedrijfsactiviteiten werkmaatschappij China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/12/2015 08:32
SON, 3 DECEMBER 2015 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) zal de bedrijfsactiviteiten van Neways Micro Electronics (NME) in Echt en China heralloceren. Tevens heeft Neways, in het verlengde van het verbeterprogramma dat medio 2015 is geïntroduceerd, besloten een wijziging door te voeren in de organisatie van de werkmaatschappij Neways Cable & Wire Solutions (NCWS).

NME is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hybride micro-elektronica en het assembleren en testen van klantspecifieke modules. De omzetontwikkeling van de NME activiteiten voldoet niet aan de verwachtingen. Na een automatiseringsslag zullen de activiteiten grotendeels worden overgeheveld naar de vestiging van Neways Micro Electronics in Echt, de overige activiteiten zullen door Neways Wuxi Electronics in China worden overgenomen.

De herallocatie van de Neways Micro Electronics activiteiten in China treft 65 medewerkers. Neways streeft ernaar gedeeltelijke werkgelegenheid te behouden door overplaatsing van arbeid naar Neways Wuxi Electronics.

De organisatie van NCWS, de werkmaatschappij die kwalitatief hoogwaardige kabelsystemen voor professionele toepassingen ontwikkelt, produceert en levert, zal effectiever worden ingericht. Rekening houdend met de huidige omzetontwikkeling en een efficiëntere organisatie zullen begin volgend jaar circa 15 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Een adviesaanvraag is voorgelegd aan de ondernemingsraad.

De eenmalige voorziening die getroffen dient te worden bedraagt circa EUR 2,6 miljoen. Het besluit om de bedrijfsactiviteiten van NME en NCWS anders in te richten zal positief bijdragen aan de efficiëntie van de Neways organisatie en aan structurele kostenbesparingen.

Neways zal de jaarcijfers 2015 op 23 februari 2016 voorbeurs bekendmaken.

tijd 09.06
Geen reactie op de koers van het aandeel slechts 1 stukje gegaan, dat is de LP' er die dat doet.

tijd 13.58
De Smallcap 773,47 -4,74 -0,61% Neways EUR 7,53 -29ct vol. 7.127



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL