Dividendvoorstel Neways goedgekeurd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/04/2015 19:55
SON, 16 APRIL 2015 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) – In de op 16 april 2015 gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is het dividend over het boekjaar 2014 vastgesteld op EUR 0,25 per gewoon aandeel, uit te keren in aandelen. Daarnaast is tijdens de AVA de benoeming van de heer Peter van Bommel als lid van de Raad van Commissarissen goedgekeurd en is de heer Paul de Koning benoemd als nieuwe CFO in de Raad van Bestuur.

Dividend
Het dividend van EUR 0,25 per aandeel zal aan de aandeelhouders worden uitgekeerd in aandelen. De omwisselverhouding bedraagt 1:34 en is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de beurskoersen van het aandeel Neways verhandeld op Euronext Amsterdam van 20 februari tot en met 26 februari 2015. Betaalbaarstelling vindt plaats vanaf 24 april 2015. De record date is vastgesteld op 21 april 2015, na beurs. Houders van gewone aandelen ontvangen het dividend via hun bank of commissionair waar hun aandelen op 21 april 2015 na kantoorsluiting geadministreerd zijn. Notering ex dividend zal op 20 april 2015 plaatsvinden.

Wisseling Raad van Commissarissen
Aandeelhouders hebben vandaag tijdens de AVA ingestemd met de voorgenomen benoeming van de heer Peter van Bommel (1957) als commissaris van Neways voor een termijn van vier jaar. Hij volgt de heer Dick Boers op wiens zittingstermijn als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen afliep. De heer Boers heeft zich niet voor herbenoeming beschikbaar gesteld.

De heer Van Bommel is momenteel CFO en lid van de Raad van Bestuur van ASMI, daarnaast is hij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van KPN. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring in de sector en zijn financiële en bestuurlijke ervaring, onder andere opgedaan als CFO bij NXP en bij verschillende divisies binnen Philips, is de heer Van Bommel een waardevolle aanvulling op de Raad van Commissarissen van Neways.

De Raad van Commissarissen dankt de heer Boers voor zijn waardevolle bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen 13 jaar als commissaris van Neways.

Naast de heer van Bommel bestaat de Raad van Commissarissen uit de heer Henk Scheepers die de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen op zich zal nemen en de heer René Penning de Vries die de rol van vicevoorzitter zal vervullen.

Wisseling Raad van Bestuur
Tijdens de AVA hebben de aandeelhouders positief gereageerd op de benoeming van de heer Paul de Koning (1963) als lid van de Raad van Bestuur en CFO van Neways. De heer De Koning was tot voor kort CFO bij Scheuten Glas en heeft diverse financiële functies bekleed bij NXP Semiconductors en Philips. De heer De Koning volgt de heer Vincent de Bok op, die eerder op eigen verzoek had aangekondigd zijn functie als lid van de Raad van Bestuur neer te willen leggen.

De Raad van Commissarissen is de heer De Bok zeer erkentelijk voor zijn gedrevenheid en inzet in de afgelopen 17 jaar als lid van de Raad van Bestuur, waarvan de laatste 11 jaar als CEO/CFO in collegiaal bestuur met Huub van der Vrande, CEO/COO.

Naast de heer De Koning bestaat de Raad van Bestuur uit de heer Huub van der Vrande (CEO) en de heer Adrie van Bragt (COO).






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL