Overname BuS Group stuwt omzet Neways in derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2014 08:46
- Autonome omzetdaling als gevolg van hoge marktdynamiek drukt resultaat.

SON, 4 NOVEMBER 2014 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in het derde kwartaal van 2014 een omzet gerealiseerd van EUR 89,9 miljoen, een stijging van 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (EUR 68,4 miljoen). De stijging was volledig het gevolg van de afgeronde overname van BuS Group die per 1 juli in de cijfers van Neways is meegenomen, autonoom daalde de omzet met 15% naar EUR 58,2 miljoen. Deze autonome daling heeft een drukkend effect op de winstgevendheid.

De EMS-markt kenmerkt zich nog steeds door sterke schommelingen in de vraag door het jaar heen, waarbij klanten geplande orders uitstellen en hun productieplanningen vaker en abrupter bijstellen. In dit kader heeft Neways in het derde kwartaal te maken gehad met een afname van de vraag, met name vanuit de halfgeleidersector. Het uitstel van geplande orders en de planbijstellingen door klanten zorgen voor onbalans in de capaciteitsbezetting tussen de diverse Neways-werkmaatschappijen en daarmee druk op de marge.

BuS Group droeg in het derde kwartaal zoals verwacht goed bij aan de omzet en resultaten. De ontwikkelingen in de automotive sector, waar BuS Group grotendeels actief in is, waren positief. Daarnaast zal de overname van BuS Group zorgen voor een meer evenwichtige spreiding naar marktsectoren die zal bijdragen aan een door het jaar heen minder volatiele omzet en resultaatontwikkeling.

De gecombineerde orderportefeuille is per ultimo september nagenoeg gelijk gebleven. Per einde jaar zal een geconsolideerd orderportefeuillecijfer worden gepresenteerd.

Verwachtingen
Met de overname van BuS Group is het consolideren van de resultaten op detailniveau, inclusief de aanpassing van de waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen naar de Neways-standaarden, van start gegaan. Dit zal de komende maanden worden afgerond. Deze afronding maakt het lastig om concrete voorspellingen voor het gehele jaar af te geven.

Neways zal de jaarcijfers 2014 op maandag 2 maart 2015 voorbeurs bekendmaken.

tijd 09.02
De Smallcap 562,38 -1,96 -0,35% Neways EUR 7,05 -94ct vol. 2.151



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL