Neways is voornemens om de productie-activiteiten van NEK te beëindigen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/11/2013 15:51
SON, 22 NOVEMBER 2013 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (NYSE Euronext: NEWAY) heeft na zorgvuldige afweging het voornemen om te gaan stoppen met de productie-activiteiten bij Neways Electronics Production GmbH (NEK) in Kassel (Duitsland), nadat een grote brand in september alle productie daar heeft stilgelegd. Neways heeft diverse opties bestudeerd en ziet op basis van de voorliggende feiten geen andere mogelijkheid dan het beëindigen van de productie-activiteiten van NEK. Herbouw en het wederom verplaatsen van de productie-activiteiten van klanten zou een veelheid aan ongewenste financiële en operationele complicaties met zich meebrengen.

Om na de brand de continuïteit voor klanten te garanderen, zijn alle productie-activiteiten van NEK reeds ondergebracht bij andere Neways-werkmaatschappijen. De gehele uitvoering van de overdracht is volgens plan verlopen. Voor de meeste klanten lopen de productieprocessen inmiddels naar tevredenheid. In dat kader hebben diverse klanten aangegeven hun productie-activiteiten niet opnieuw te willen verplaatsen. Een paar klanten ondervinden nog last van het door Neways niet tijdig kunnen verkrijgen van specifieke componenten bij haar leveranciers ter vervanging van de voorraden die bij de brand verloren zijn gegaan. Hierdoor wordt de (volledige) uitlevering van enkele klantorders vertraagd. De komende weken zal onverminderd prioriteit worden gegeven aan het zo snel mogelijk oplossen van deze zaken. Neways is zeer erkentelijk voor het begrip en geduld dat klanten hebben voor de ontstane situatie en door de brand onvermijdelijke vertragingen die hierdoor zijn opgetreden in de orderuitleveringen.

Voor de circa 120 medewerkers in Kassel zal met de Ondernemingsraad worden gesproken over de sociale gevolgen. Daarbij zal onder andere worden gekeken naar begeleiding van medewerkers naar mogelijkheden van werk binnen, danwel buiten de Neways-Groep.

Neways is verzekerd voor de schade naar aanleiding van de brand en de verwachting is dat dit en het hiermee samenhangende voornemen om te gaan stoppen met de productie-activiteiten bij NEK per saldo geen negatief effect hebben op het resultaat. Gesprekken over de afhandeling van de schade met de bedrijfsverzekeraar verlopen constructief.

Ondanks het voornemen te stoppen met de productie-activiteiten in Kassel blijft Neways Duitsland als een belangrijke groeimarkt zien. Neways is in Duitsland vertegenwoordigd door de werkmaatschappij Neways Neunkirchen en beschikt daarnaast over een Duitse verkooporganisatie. De Nederlandse werkmaatschappijen hebben het aandeel van Duitse klanten in hun orders en omzetten jaar-op-jaar zien stijgen.Newayszal zich derhalve gaan heroriënteren op hoe het beste kan worden ingespeeld op de groeipotentie die de Duitse markt biedt.

Zoals aangegeven bij de trading update van 5 november 2013 verwacht Neways op basis van de huidige marktvooruitzichten een uitstekende tweede jaarhelft te realiseren. Hierbij zal het nettoresultaat (exclusief bijzondere baten en lasten) in de tweede halfjaar het niveau van het eerste halfjaar ruimschoots overtreffen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL