Update Neways

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/04/2013 08:31
NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.
Kwartaalomzet en resultaten verbeteren na dip in vierde kwartaal
Nog geen zicht op structurele verbetering EMS-markt
SON, 18 APRIL 2013 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in de eerste drie maanden van 2013 een netto-omzet gerealiseerd van EUR 63,8 miljoen, een daling van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (EUR 73,3 miljoen) en een stijging met 6% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012 (EUR 60,4 miljoen). De resultaten (exclusief bijzondere posten) waren licht verlieslatend, maar lieten een significante verbetering zien ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. In verband met de in januari aangekondigde herallocatie van de productieactiviteiten van Neways Electronics Echt, is in het eerste kwartaal een eenmalige reorganisatielast genomen van EUR 3,7 miljoen (bruto). De orderportefeuille is gestegen met 3% naar EUR 64,5 miljoen (ultimo 2012: EUR 62,5 miljoen).

Vanwege de aanhoudende hoge volatiliteit in de markt bleef in het eerste kwartaal van 2013 de onbalans in de capaciteitsbezetting binnen de Neways-Groep op een relatief hoog niveau. Neways heeft eind januari de herallocatie van de productieactiviteiten van Neways Electronics Echt aangekondigd. De verplaatsing van zowel het machinepark als de productieactiviteiten zal leiden tot een betere capaciteitsbezetting, kostenbesparingen en lagere investeringsniveaus binnen de Neways-Groep.

Volgend op de aankondiging zijn nadere afspraken gemaakt met de ondernemingsraad en de vakbonden. Van de circa 100 medewerkers van Neways Electronics Echt zal het grootste deel worden overgeplaatst naar andere Neways-werkmaatschappijen in de regio. De circa 10 ontwikkelaars zullen als een R&D team blijven fungeren als ontwikkelpartner voor Neways-klanten in de regio. De herallocatie van klanten, medewerkers en middelen zal resulteren in structurele kostenbesparingen die op jaarbasis ongeveer gelijk zullen zijn aan de in het eerste kwartaal van dit jaar gerapporteerde eenmalige reorganisatielast van EUR 3,7 miljoen bruto (EUR 2,8 miljoen netto). De besparingen als gevolg van de herallocatie zullen vanaf medio 2013 in de resultaten van Neways zichtbaar worden.

De financiële positie van Neways is goed. Het eigen vermogen is met name door de eenmalige reorganisatielast ten opzichte van ultimo 2012 gedaald. De bankschulden blijven op een laag niveau. Op het gebied van werkkapitaal en met name voorraadbeheer zijn de afgelopen maanden goede slagen gemaakt, die per ultimo 2013 naar verwachting zullen resulteren in een verbetering van de omloopsnelheid van de voorraden.

Verwachtingen
Neways voorziet in de komende maanden geen duidelijke verbetering van de EMS-markt. Ook de hoge volatiliteit in de EMS-markt zal naar verwachting aanhouden. Neways zal in 2013 met name sturen op het optimaliseren van de capaciteitsbezetting door de groep heen en een meer flexibele inrichting van de organisatie. Voortgang inzake betere beheersing van de inkoopprocessen en voorraadmanagement speelden altijd al een belangrijke rol, maar zijn onder de huidige marktomstandigheden extra belangrijk om marges te beschermen.

Neways maakt woensdag 28 augustus 2013 de halfjaarcijfers 2013 bekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL