Neways, Omzet- en orderontwikkeling naar verwachting in eerste maanden 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2009 08:06
SON, 14 MEI 2009 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in lijn met de verwachting in de eerste vier maanden van 2009 een substantieel lagere omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode in 2008. Ondanks het inmiddels verlaagde kostenniveau is er sprake van een negatief operationeel resultaat over de eerste vier maanden, waarbij moet worden aangetekend dat in maart een licht positief operationeel resultaat werd behaald. De orderportefeuille is in de eerste vier maanden van het jaar redelijk stabiel gebleven, maar de ontwikkelingen in de Electronic Manufacturing Services-markt blijven onzeker.

Voortgang kostenreductieprogramma en werkkapitaalbeheer
Middels de ingezette kostenbesparingen, waaronder een interne reorganisatie en verlaging van de flexibele schil wordt de impact van de lagere omzet op de resultaten zoveel mogelijk beperkt. In de afgelopen maanden is hiermee goede voortgang geboekt en is de kostenbasis teruggebracht naar het break-even omzetniveau zoals dat bij de jaarcijfers is gepresenteerd. Het kostenreductieprogramma zoals dat momenteel nog doorloopt zal in 2009 leiden tot een verdere verlaging van het break-even niveau. De financiële positie van Neways blijft met een solvabiliteit van ruim boven de 40% sterk. Wel is er sprake van gemiddeld langere betalingstermijnen van klanten.

Nieuwe order voor kabelboomsystemen bussen
Neways heeft overeenstemming bereikt met VDL Groep over de (gezamenlijke) engineering, productie en levering van elektronische kabelboomsystemen voor de eerste 325 bussen die VDL Groep bouwt voor Dubai. De eerste order betreft een omzet van circa EUR 1 miljoen en middels vervolgorders kan deze omzet op jaarbasis oplopen tot circa EUR 10 miljoen.

Overname deel Bosch Security Systems van de baan
Neways maakt bekend dat de eerder aangekondigde voorgenomen overname van een deel van de activiteiten van Bosch Security Systems, onderdeel van Bosch-groep, niet door gaat. Reden hiervoor is de tegenvallende ontwikkeling van de markt van security producten, als gevolg van het huidige economische klimaat. Bosch Security Systems en Neways beraden zich op mogelijke toekomstige samenwerking in de vorm van een klant-leverancier relatie.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL