Adler kiest voor RFID-readers van Nedap bij omvangrijke technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/11/2013 11:25
Groenlo, 29 november 2013
Adler Modemärkte AG, een van de grootste textielketens van Duitsland, heeft de Store !D RFIDreaders van Nedap geselecteerd voor de introductie van RFID-technologie in haar winkelnetwerk.
Na een succesvolle pilot heeft Nedap de opdracht gekregen voor de projectplanning van de RFIDleespunten en de daarop volgende installatie van de RFID-hardware in alle 170 Adlerkledingwinkels.
De roll-out is gestart in het vierde kwartaal van 2013 en moet volgens de planning in 2014 afgerond zijn. De moderetailer verwacht eind 2015 ROI te genereren.

Hogere efficiëntie en verkoop
De beslissing voor de omvangrijke roll-out bij Adler Modemärkte AG komt voort uit de positieve resultaten van een langdurige RFID-pilot in zeven winkels in Duitsland en Luxemburg.
De doelstelling voor het verhogen van de omzet wordt gerealiseerd door hogere
voorraadnauwkeurigheid, volledige transparantie van de goederenstroom en de voortdurende, foutloze aanvulling van het volledige textielassortiment. RFID-technologie wordt ingezet om de voorraadhoeveelheden constant bij te werken, nabestellingen correct te triggeren en out-of-stocksituaties te voorkomen. Door een hogere procesefficiëntie worden de workflows versneld en wordt de klanttevredenheid positief beïnvloed.

Voorraadbeheer en reductie van voorraadverschillen
De Store !D RFID-hardware van Nedap wordt geplaatst bij alle kassa's, de winkelingangen en de overgangen tussen het magazijn en de winkelvloer. De Store !D RFID-technologie wordt gebruikt voor de bewaking en het beheer van alle huidige voorraad in het magazijn en de winkel, en voor elektronische artikelbeveiliging (EAS). Bovendien krijgt het verkooppersoneel dankzij de versnelling van de kassahandelingen meer tijd voor de klant.

Upgrade naar EAS met RFID
Een deel van het bestaande artikelbeveiligingssysteem in de Adler-kledingwinkels kon geïntegreerd worden in de RFID-roll-out. Deze nieuwste generatie FL45-RF-systemen zijn geüpgrade van RF- naar RFID-technologie door de toevoeging van een RFID-reader aan de reeds geïnstalleerde antenne. Dit heeft de benodigde tijd en kosten voor de hardware en de installatie aanzienlijk gereduceerd.

Over Adler Modemärkte AG
Het hoofdkantoor van Adler Modemärkte AG is gevestigd in het Duitse Haibach, nabij Aschaffenburg. Het bedrijf is een van de grootste textielketens van Duitsland. In 2011 genereerde de groep een omzet van € 476,6 miljoen met zo'n 4.400 medewerkers, met een uiteindelijke EBITDA van €30,7 miljoen. Het bedrijf exploiteert momenteel 170 winkels, waarvan er 141 in Duitsland zijn gevestigd, 26 in Oostenrijk, twee in Luxemburg, één in Zwitserland. Verder is er ook een online-winkel.
Het bedrijf richt zich op concepten in grote ruimtes, met meer dan 1000 m2 aan winkelruimte. Adler heeft een zeer gevarieerd productaanbod met veel eigen merken en een select aantal merken van derden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL