Tijdelijke bestuurder bij Oranjewoud, maar wie heeft dat aangevraagd en wanneer!?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/10/2024 06:39
De Ondernemingskamer in Amsterdam is gespecialiseerd in het beslechten van geschillen in ondernemingen. Met het belang van de onderneming voor ogen zoeken drie rechters en twee accountants naar manieren om problemen op te lossen en een gunstige bedrijfsvoering van de onderneming veilig te stellen.

Deze rechtbank beschikt over ruime bevoegdheden en kan tijdelijke voorziening treffen. Het aanstellen van een tijdelijke bestuurder behoort tot de mogelijkheden. Doorgaans is dat het begin van een enquête naar het beleid en eventueel de vaststelling van de verantwoordelijkheid voor wanbeleid.

Maar een procedure bij de Ondernemingskamer** is duur en niet elke onderneming kan de kosten dragen.

Een enquête is ook niet altijd nodig. Twee bestuurders kunnen een tijdelijke bestuurder aan willen stellen om hen de ruimte te geven hun onderlinge geschillen op te lossen.
Rechtbank

Indien een bestuurder voor de rechtbank hard kan maken dat een collega-bestuurder zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid * en de aanstelling van een derde (tijdelijke) bestuurder nodig is om uit een impasse te geraken, kan een rechtbank bij wijze van uitzondering het instrumentarium van de Ondernemingskamer overnemen en een tijdelijke bestuurder overnemen.

Cruciaal in deze is de onderbouwing dat een procedure bij de Ondernemingskamer niet kan worden afgewacht en dat er geen andere middelen zijn om uit de impasse te komen.

Conclusie

In principe zult u naar de Ondernemingskamer moeten gaan als u een tijdelijke bestuurder aangesteld wilt hebben. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunt u hiervoor naar de voorzieningenrechter.

Om een drastische ingreep als deze kans van slagen te geven kunt u zich het best laten bijstaan door een ervaren advocaat ondernemingsrecht.


** De ondernemingskamer is niet WETTELIJK benoemd, geen Tweede en EERSTE Kamer hebben hen aangesteld, dus 't wettelijke gezag is NIET in de Staats Courant gepubliceerd!

*Wie heeft dat aangedragen en dan had er een BAVA ook direct moeten plaats vinden (red.) Neen ca. 1 jaar de MOND HOUDEN!!!!

Wie is er CEO bij Centric Hold en door wie is hij benoemd!?

ga naar https://www.rtl.nl/nieuws/economie/artikel/5460662/it-bedrijf-centric-ondernemer-sanderink-verkocht

Einde aan roerige tijd
Sinds eind 2022 wordt deze holding bestuurd door Peter Wakkie, nadat de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof Sanderink schorste als bestuurder van Centric. Begin dit jaar wees de Ondernemingskamer nog een verzoek van Sanderink af om zich te kunnen bemoeien met de geplande verkoop van Centric.

Wie is ?

google zelf eens op P.N. Wakkie https://duckduckgo.com/?q=Peter+N.+Wakkie&ia=web


https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2024:2660&showbutton=true&keyword=centric&idx=1gedetailleerd

en wat komen we nog meer tegen
https://www.businessinsider.nl › nederlandse-topjurist-peter-wakkie-spanje-gearresteerd-russische-omkoopzaak-zegt-spaanse-krant
Nederlandse topjurist Peter Wakkie in Spanje gearresteerd in Russische ...
Peter Wakkie, één van de bekendste topjuristen in Nederland, is in Spanje aangehouden, zo meldt de krant El Confidencial maandag. Wakkie werd onder meer bestuurder bij Ahold, in de nasleep van de...

Justitie in Spanje zou onderzoek doen naar mogelijk omkoping van familieleden van Russische ministers via Zed+. d.d. 16 jan. 2017

Hoe is deze zaak afgelopen!?
Daar zullen wij nog verder induiken.


https://www.telegraaf.nl › financieel › 1631416090 › opper-old-boy-peter-wakkie-74-krijgt-leiding-bij-centric
'Opper-old boy' Peter Wakkie (74) krijgt leiding bij Centric
10 nov 2022Peter Wakkie gaat de komende tijd Centric besturen. De advocaat is door de Ondernemingskamer benoemd als vervanger voor Gerard Sanderink. Hij werd vorige week door de rechter geschorst als ...


Is deze persoon gerehabiliteerd?
Hoe kan de O.K. dan deze persoon aanstellen!?

Bij Politici wordt ook de gehele CV uitgezocht en NU zo'n belangrijke positie en aanstelling door de Ondernemingskamer te Amsterdam.

Wij zullen dat gaan uitzoeken en dat aanvullen.

Waarom is een geen uitspraak over het WANBELEID uitgebracht door het OK te Amsterdam? Er worden NU allerlei bedrijven en onderdelen verkocht en waar blijft het geld.
OOK geeft de vraag in de AVA van 25 juli 2024 van de voorzitter Dhr Kuling: "U bent zeker voor de heer Sanderink"!? Daarna trok dhr Kuling diens woorden terug. Maar dit gaf wel aan, dat hij een andere instelling heeft!
Wat speelt er meer achter de RUG van de resterende Aandeelhouders van Oranjewoud!

Blijft er straks OOK een LEGE HULS over!? Daar heeft het alle schijn van!


Wij beschuldigen niemand, maar je wordt niet zomaar gearresteerd in Spanje.
Daar moet een reden voor zijn!

Wij vermoeden dat er andere zaken spelen, waarom houdt het huidige Bestuur belangrijke zaken voor de aandeelhouders bewust achter??? Kostbare zaken en wanbeleid moet in een BAVA worden besproken, NEEN ze houden dat achter.
OOK geen uitslag WANBELEID zien wij NIET op de website. Eerst alles van Oranjewoud op de Antea website en plots was alles weg en was er een nieuwe website www.oranjewoudnv.nl
Wat stond daar op? allerlei zaken die nimmer bij de Antea op de website hebben gestaan, gelukkig hadden wij dat gekopieerd en vastgelegd. Daar zullen wij in de komende AVA over 2023 jaarrekening vragen over gaan stellen. WAAROM dat achterbakse!!??? Er moet veel meer verzwegen worden voor ons aandeelhouders! Ook het niet uitbetalen van de uitkoopprijs is een blunder, ja we moeten een advocaat nemen. Maar de oud Bankiers (1946) zei, beslist niet doen, die willen rekken & trekken en straks geen cent meer over!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL