Strukton, Hulp snel ter plaatse dankzij AED in lasbus. + diversen berichten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/03/2016 11:43
Een primeur in Nederland: Op donderdag 17 maart heeft Strukton Rail het eerste AED-apparaat (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst in een lasbus. AED-stickers aan de buitenkant van de bus laten zien dat de bus een AED bevat. Op die manier is in het geval van een calamiteit direct zichtbaar dat de bus over een AED-apparaat beschikt. Strukton Rail voorziet op korte termijn alle lasbussen van een AED.

De bussen bevinden zich vaak op het spoor, meestal op plekken ‘in the middle of nowhere’. Deze locaties zijn vaak niet makkelijk te bereiken wanneer zich een ernstige situatie voordoet. Door een AED-apparaat te plaatsen in alle lasbussen van Strukton Rail kan dit apparaat, wanneer er een dergelijke situatie zich voordoet, een mensenleven gered worden.

AED
De speciaal voor de lasbussen aangepaste AED-kast beschikt over een verwarming, zodat de werking altijd geborgd is. De toekomstige gebruikers van het AED-apparaat zijn, tijdens de LEH-opleiding, getraind in de werking hiervan. Strukton Rail heeft daarnaast de AED-kast opgenomen in het keuringen- en inspectieprogramma. Dit garandeert tijdig en juist onderhoud, en daarmee ook een juiste werking van de AED.


Extra veiligheidsmaatregel
Naast het feit dat alle lasbussen uitgerust gaan worden met een AED-apparaat, heeft Strukton Rail nog een verbeterpunt doorgevoerd voor veiliger werken. Strukton Rail heeft alle lasbussen aan de buitenzijde voorzien van reflecterende contourstippen, waarmee de bus bijvoorbeeld tijdens het insporen (dwars) op een slecht verlichte overweg duidelijker zichtbaar is voor kruisend wegverkeer.

De EMVI prestatiemeting eindbeoordeling van gemeente Zaanstad was dermate positief dat wij een bonus hebben ontvangen. Het eindcijfer werd bepaald op een 95% waar wij op een 85% hadden ingezet.


Businesslijnen: Realisatie

Tags: riolering,
omgevingsmanagement,
realisatie,
ondergrondse infrastructuur

Zaanstad heeft onlangs het nieuwe winkelcentrum “Gibraltar” gerealiseerd. Antea Group was onderhands uitgenodigd om mee te doen aan de inschrijving voor de riolerings- en herinrichtingswerkzaamheden. Aan deze werkzaamheden waren een EMVI component en zware eisen voor bereikbaarheid en beschikbaarheid van parkeerplaatsen gesteld.

In goede samenwerking met de gemeente is afgeweken van de voorgestelde fasering waardoor het mogelijk was veel efficiënter te werken. Dit resulteerde in korte doorlooptijden en dus minder overlast voor de winkeliers. Doordat de uitvoerder van Realisatie ook voor de winkeliers het eerste aanspreek punt werd was het contact zeer goed en kon er ook met de persoonlijke situaties van de winkeliers rekening gehouden worden.

Antea Group kijkt terug op een zeer geslaagde GBIdag met als thema ‘Succesvol toepassen’. Meer dan driehonderd klanten kwamen donderdag 17 maart naar de Reehorst in Ede om te ontdekken welke vragen zij met GBI kunnen beantwoorden en welke succesvolle toepassingen zij kunnen doen.

De ontwikkelingen van GBI werden gepresenteerd. Versie 6.3 heeft bijvoorbeeld nieuwe trucs en koppelingen met datasets. Daarnaast is GBI het eerste integrale beheerssysteem van Nederland dat gecertificeerd is door Geonovum voor het StUF-Geo IMGeo berichtenverkeer.

Een inspirerende dag, waar Antea Group met volle tevredenheid op terug mag kijken.
Nieuwsgierig naar meer? Kijk hier voor foto's en een verslag van de dag.
zie meer op
http://gbidag.gbinet.nl/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL