Strukton, uitvoering BOR-maatregelen Beverwijk in volle gang. En andere berichten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/11/2015 13:13
Strukton is in opdracht van ProRail volop aan de slag met de uitvoering van diverse spoormaatregelen in Beverwijk. Het project is een uitbreiding van opstelsporen naar Tata Steel/Hoogovens te Beverwijk. De uitbreiding betreft het verlengen van een bestaand kopspoor over zo’n 600 meter en de aanleg van een nieuw kopspoor over 1.100 meter.

Beide kopsporen worden met één wissel aan elkaar verbonden en sluiten aan op een bestaande wisselstraat ter hoogte van station Beverwijk. Door de uitbreiding wordt uit veiligheidsoogpunt de gelijkvloerse kruising (spoorwegovergang) opgeheven. In plaats daarvan realiseert Strukton een onderdoorgang voor langzaam verkeer (fietsers, brommers en voetgangers).

Bij de uitvoering van het project zijn verschillende Struktonbedrijven betrokken: Strukton Civiel, Strukton Rail Nederland en Strukton Systems.

Werkzaamheden

Op dit moment voert Strukton watercompenserende maatregelen uit. De projectlocatie wordt omringd door vele waterpartijen. Omdat de onderdoorgang veel van deze waterpartijen doorkruist, moet het oppervlaktewater op een andere locatie worden gecompenseerd . Sloten worden verlegd naar een andere locatie, de vijver waar de onderdoorgang in uitkomt, wordt aan één zijde verruimd. Aansluitend aan de watercompenserende maatregelen worden de sloten en vijver gedempt. Vervolgens kan gestart worden met de bouw van de onderdoorgang.

In een buitendienststelling van 52 uur in het weekend van 7 en 8 november (week 45) zal Strukton de damwanden voor de spoorbaan intrillen, zodat een bouwkuip ontstaat. Ook treft Strukton in dit weekend de voorbereidingen voor een grondverbetering (grond eruit, zand erin), die nodig is om de nieuwe sporen te kunnen aanleggen.

Oplevering
Het project zal in het voorjaar van 2017 opgeleverd worden. Nieuwsgierig naar dit project of benieuwd in welke weekenden er aan het spoor gewerkt wordt?


bekijk de ins en outs op
http://www.struktonrail.nl/projecten/bor-maatregelen-beverwijk-/

Uitbreiding opstelsporen naar Tata Steel

In opdracht van ProRail breidt Strukton de opstelsporen naar Tata Steel in Beverwijk uit. Het project maakt onderdeel uit van het project ‘Spoormaatregelen Beverwijk’. Over een traject van 1,3 kilometer breidt Strukton het spoor uit van twee naar vier sporen. Hiervoor verlengt Strukton een bestaand keerspoor over circa 600 meter en legt het een nieuw keerspoor aan van 1.100 meter. Door de uitbreiding kunnen goederentreinen die uit de Velsertunnel komen straks keren om naar Tata Steel te rijden.


Onderhoud Pivot Park naar Strukton Worksphere.
Pivot Park, de open innovatie campus voor Life Sciences in Oss, gaat het onderhoud van haar gebouwinstallaties uitbesteden aan Strukton Worksphere.

Deze inspirerende campus is in 2012 ontstaan op het terrein van MSD, het vroegere Organon. Op Pivot Park zijn tientallen jonge, innovatieve bedrijven gevestigd, actief op het gebied van biotechnologie en farmacie. Hun activiteiten variëren van de ontwikkeling van nieuwe kankertherapieën tot de speurtocht naar en proefproductie van nieuwe medicijnen en aanverwante activiteiten, zoals de bescherming van intellectueel eigendom.
Maatwerk onderhoudsconcept
Strukton Worksphere is inmiddels gestart met een volledige inventarisatie en statusinspectie van de technische installaties van de eerste 5 gebouwen, waarna een risicoanalyse wordt uitgevoerd om te komen tot het juiste onderhoudsconcept per gebouw en per installatie, afgestemd op de specifieke bedrijfsprocessen van de verschillende gebruikers. De totstandkoming en implementatie van het onderhoudscontract wordt begeleid door Kien Facility Management als managing agent.
foto e.a. zie op
http://www.struktonworksphere.nl/nieuws/2015/onderhoud-pivot-park-naar-strukton-worksphere/

Save the date: IT Room Infra. 06 november 2015
Dinsdag 17 november 2015, Congrescentrum Brabanthallen Den Bosch. Op het event IT Room Infra staat kennisoverdracht voorop. Speciaal georganiseerd voor beheerders, managers, eindgebruikers en installateurs van datacenters en computerruimtes.
IT Room Infra is het event waar het bouwen van computerruimtes en datacenters centraal staat. Op het event staat kennisoverdracht voorop.Maar liefst 32 lezingen en een uitgebreide kennismarkt geven u inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen.

IT Room Infra wordt speciaal georganiseerd voor beheerders, managers, eindgebruikers en installateurs van datacenters en computerruimtes. En natuurlijk ook voor andere decision makers die betrokken zijn bij de aanschaf en het onderhoud van aan (data)infrastructuur gerelateerde oplossingen. Ontdek op de kennismarkt ondermeer wat Strukton PULSE voor het onderhoud en beheer van uw datacenter kan betekenen. Of woon onze lezing “Hoe modificeert u op verantwoorde wijze technische installaties in uw datacenter?’ bij. Maak kennis met onze specialisten en activiteiten in de wereld van datacenters.

Strukton Worksphere verwelkomt u graag 17 november op IT Room Infra.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL