Strukton, Van bricks naar brains & bytes + Botlekbrug opengesteld voor verkeer richting Maasvlakte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/11/2015 11:42
Strukton Worksphere ondertekende dinsdag 27 oktober de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Daardoor is er veel winst te behalen. Om verduurzaming in de zorg te versnellen gaan de 54 ondertekenaars kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten.

Milieu Platform Zorgsector is de initiator van deze Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' waar ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid haar handtekening onder zette.


“Duurzaamheid vraagt om de inzet van iedereen. Dit begint met zinnig en zuinig omgaan met energie, water, voedsel en ook medicijnen. We willen de verspilling samen tegengaan. Dat is goed voor onze aarde en voor de kosten in de zorg. Geweldig om te zien dat er zoveel verschillende partijen meedoen.”
Edith Schippers, minister van Volksgezondheid
De ambitie van de ondertekenaars van de Green Deal is dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de andere zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Daarnaast spreken zij af om de bereikte resultaten inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door toe te werken naar een betrouwbaar integraal duurzaamheidkeurmerk.
Gezond gebouw
Om verduurzaming in de zorg te versnellen anticipeert Strukton Worksphere op voortschrijdende digitalisering, domotica, duurzaam energiegebruik en handige inrichting van processen. Bij diverse ziekenhuizen en zorginstellingen zijn we al bezig om stappen te zetten om méér uit de gebouwen en techniek te halen. Denk hierbij aan de klimaat- en beveiligingssystemen en aan energiemonitoring.


“Wij proberen nu in diverse projecten aan te tonen dat de zorgsector slimmer kan omgaan met de ‘stenen’. Van bricks naar brains & bytes. Wij kunnen de kansen, risico’s en de winstpunten inzichtelijk en beheersbaar maken voor bestuurders in de zorgsector. U bent goed in zorg. Wij hebben veel kennis omtrent gebouwen. Samen leveren wij ‘De Beste Zorg in Gezonde Gebouwen’. ”
Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere

Om het persbericht over GD190 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' te lezen en de intentieverklaring te downloaden, klik HIER. zie hiervoor
http://www.strukton.nl/nieuws/2015/van-bricks-naar-brains--bytes/

onder aan het bericht(red.).


Botlekbrug opengesteld voor verkeer richting Maasvlakte.
Op zondag 1 november wordt de parallelrijbaan van de A15 richting Maasvlakte tussen Rotterdam Charlois (19) en Rotterdam Heijplaat (18) opengesteld voor het verkeer. Tegelijkertijd worden twee rijstroken op de nieuwe Botlekbrug opengesteld in de richting van de Maasvlakte. Voor inwoners van Hoogvliet vervalt vanaf 1 november oprit 17 naar de hoofdrijbaan van de A15. Zij maken voortaan gebruik van de parallelrijbaan over de nieuwe Botlekbrug richting de Maasvlakte.

Nieuwe route vanuit Hoogvliet
Verkeer vanuit Hoogvliet rijdt vanaf zondag 1 november een nieuwe route richting de Maasvlakte en kan geen gebruik meer maken van oprit Hoogvliet (17) naar de hoofdrijbaan van de A15 door de Botlektunnel. Vanaf dat moment kan gebruik worden gemaakt van de parallelrijbaan van de A15 en de nieuwe Botlekbrug.

Veel werkzaamheden
Tot en met december van dit jaar staan de werkzaamheden aan de A15 Maasvlakte Vaanplein in het teken van de afronding van het project. Hiervoor worden ’s nachts en in het weekend veel verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Zo zal de Botlektunnel in de laatste weken van oktober en in de maand november diverse nachten afgesloten zijn en wordt begin november ’s nachts gewerkt aan de hoofdrijbaan van de A15 onder meer tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Hier vinden onder andere reconstructie-en asfalteringswerkzaamheden plaats. Daarnaast voert Rijkswaterstaat de komende tijd een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uit aan de Suurhoffbrug (24 oktober) en de Spijkenisserbrug (5 nachten vanaf 2 november). Het advies aan weggebruikers is om de komende tijd voor vertrek te kijken op VanAnaarBeter.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL