Oranjewoud, diverse berichten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/03/2015 17:24
Tijdens de conferentie ‘Van dijk naar Energiedijk’ op vrijdag 20 februari hebben Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Hans Konst (gedeputeerde provincie Fryslân) de proefinstallatie stromingsenergie geopend. De conferentie werd georganiseerd door Energising deltas en De Nieuwe Afsluitdijk.


Thema's: Infrastructuur & Ontwerp

Businesslijnen:Infra

Tags:getijdenenergie,
alternatieve energie,
deltaprogramma

Antea Group werkt samen met partners en onderzoeksinstellingen om technische, ecologische en organisatorische kennis op het gebied van getijdenenergie te optimaliseren en als potentieel exportproduct in te zetten. In het project Energising Deltas worden samen met De Nieuwe Afsluitdijk kansrijke initiatieven uitgewerkt. Zoals het project ‘Stromingsenergie’ op de Afsluitdijk.

Lees het officiële persbericht in de bijlage.
zie http://www.anteagroup.nl/nl/nieuws/proefinstallatie-getijdenenergie-officieel-geopend

en

Bij de gemeente Son en Breugel heeft Antea Group op 29 januari een geslaagde workshop over de Omgevingswet gegeven. Tijdens de workshop is het interactieve Omgevingswetspel door medewerkers van de gemeente gespeeld.


Thema's:Openbare ruimte & Inrichting en beheer

Tags:omgevingswetspel,
omgevingswet

Het Omgevingswetspel heeft de vorm van een ganzenbord waarbij uitdagende vragen en stellingen over de onderwerpen omgevingsplan, omgevingsvisie en omgevingsvergunning aan bod komen. Het spel werd enthousiast ontvangen. De medewerkers die in een valkuil terecht kwamen en opgescheept zaten met zienswijzen of teruggestuurd werden door de Raad van State, kwamen niet zo ver in het spel, maar werden desondanks een stuk wijzer.

Het Omgevingswetspel is door Antea Group ontwikkeld en is een praktische kennismaking met de naderende Omgevingswet. Ook interesse in deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

zie meer op
http://www.anteagroup.nl/nl/nieuws/ganzenborden-het-kader-van-de-omgevingswet-bij-gemeente-son-en-breugel


Ook zojuist lazen wij dat Gerard Sanderink EUR 20 miljoen in Oranjewoud heeft gestoken.

tijd 17.29
Oranjewoud EUR 5,50 +13ct vol. 22.500

d.d. 6 maart gesloten op EUR 5,53 +16ct vol. 25.159

Oranjewoud straks geheel in handen van G. Sanderink?

GOUDA (AFN) - Oranjewoud krijgt een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro van grootaandeelhouder Sanderik Investments. Dat maakte de houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton vandaag bekend.

Met de opbrengst wil Oranjewoud onder meer de financiële problemen van Strukton aanpakken. Dat bedrijf kampt met verliezen door de problemen bij het project A15 Maasvlakte Vaanplein. Oranjewoud steekt 25 miljoen euro in Strukton, waarvan 15 miljoen via een achtergestelde lening en 10 miljoen als agiostorting.

Strukton is in gesprek met zijn banken over de herfinanciering van leningen. Oranjewoud verwacht dat dit proces in april kan worden afgerond en goed op weg wordt geholpen met de kapitaalinjectie.

De investering van Sanderink Investments, het investeringsbedrijf van Gerard Sanderink, bestaat voor de helft uit een achtergestelde lening en wordt voor de andere helft gedekt door een onderhandse emissie van aandelen Oranjewoud. De uitgiftekoers is daarbij 5,39 euro per aandeel. Het belang van Sanderink Investments loopt hierdoor op van 95,56 naar 95,7 procent.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL