Antea Group (Oranjewoud)onderzoekt kansen zelfvoorzienende wijk.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/12/2014 15:26
Zelfvoorzienende gemeenschappen, waarbij mensen mogen meedenken en -beslissen bij de ruimtelijke inrichting van de lokale omgeving, worden steeds belangrijker. Ook is er een trend van minder afhankelijk willen zijn van grote energiemaatschappijen en grootschalige landbouw.

De discussies rondom schaliegas, Russisch gas en voedselschandalen wakkeren deze trends aan. De wens om energie lokaal op te wekken (zon, wind, bodem, biomassa, etc.) neemt toe evenals de behoefte aan meer lokale landbouwproducten. Een ander voorbeeld is de trend om klimaatbestendig te bouwen door hemelwater lokaal op te vangen om overbelasting van het riool en overstromingen te voorkomen.

Antea Group onderzoekt sinds oktober 2014 samen met studenten van Saxion Hogeschool Deventer en de HAS Den Bosch welke mogelijkheden een zelfvoorzienende wijk biedt. De onderzoeksopdracht focust zich op de thema's energie, water, klimaat en voedselvoorziening en wordt naar verwachting in februari afgerond. De HBO-studenten voeren hun opdracht uit in het kader van de minor Bodem en Ondergrond die geïnitieerd is door het kennisprogramma KOBO-HO (Kennisprogramma Bodem en Ondergrond in hoger onderwijs).

Antea Group heeft meegewerkt aan het opzetten van dit kennisprogramma en werkt nog steeds mee aan een verdere verbetering.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL