Oranjewoud, geslaagd klantevent in het De Mirandabad Amsterdam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/11/2014 15:58
Op 6 november heeft Antea Group een Klantevent georganiseerd met als titel: Hoe geef je een zwembad toch toekomst? De Mirandabad: energiebesparing maakt renovatie mogelijk.

Het openhouden en renoveren van zwembaden is voor gemeenten een punt van zorg. Vanuit duurzaamheidsambities, maar ook financieel gezien. Toch zijn er mogelijkheden. De renovatie van het De Mirandabad in Amsterdam toont dit aan.

Een eigentijdse zwemattractie, 23% energiereductie
In anderhalf haar tijd werd het De Mirandabad volledig gerenoveerd. Een succesvolle operatie. Behoud van stadsgezicht, een multifunctionele zwemattractie en tot 23% energiewinst tijdens de exploitatieperiode.

Slim contracteren
Nadat Chris van der Veen, businesslijndirecteur Bouw & Energie, de opening van het klantevent verrichtte, gaf Paul Slettenhaar, voorzitter stadsdeel Amsterdam Zuid, een toelichting hoe het Stadsdeel Zuid dit zwembad wist te behouden. Dankzij een geïntegreerde contractvorm (design, build en maintain) verwezenlijkte de gemeente haar duurzaamheidsambities én zorgde voor een multifunctionele zwemattractie.

Gegarandeerde reductie energieverbruik
Onder leiding van Adviesgroep Bouw & Energie (aanbesteding, projectmanagement, contractbeheersing en begeleiding) realiseerden de betrokken aannemers een gegarandeerde reductie van energiekosten en onderhoud voor de komende tien jaar. Bouw & Energie ontwikkelde hiervoor een speciale beoordelingssystematiek.

Gouden Kikker
De renovatie van het De Mirandabad eindigde in de top 10 van de Gouden Kikker Award 2014. Hiermee is het project koploper op het gebied van duurzaamheid en innovatie.
De aanpak voor het De Mirandabad werd beoordeeld als vernieuwend, maar ook als opschaalbaar en betaalbaar voor andere gemeenten.

tijd 17.29
Oranjewoud EUR 5,35 -3ct vol. 4.043



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL