Strukton, Financial Close behaald voor PPS-project nieuwe huisvesting VWS/RIVM en CBG + Laatste caisson voor stormvloedkering Venetië succesvol afgezo

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/08/2014 08:16
UTRECHT, 28 augustus 2014 - Het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans hebben op 27 augustus Financial Close bereikt voor het op 17 juli jl. afgesloten DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting van VWS/RIVM en CBG op het Utrecht Science Park. Het PPS-project gaat om de nieuwe flexibele, duurzame en energiezuinige huisvesting van twee kennisinstituten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Het zogenoemde DBFMO-contract omvat zowel het ontwerp, de realisatie, de financiering als het onderhoud en de exploitatie van de nieuwe huisvesting voor een periode van 25 jaar. Het project wordt uitgevoerd door het consortium StruktonHurksHeijmans. In dit consortium werken de bedrijven Strukton, Hurks en Heijmans samen met onder meer Felix Claus Dick van Wageningen Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten en Yask.

De financiering van het project wordt verstrekt door N.V. Bank Nederlandse Gemeenten, Dekabank Deutsche Girozentrale en AG Insurance SA/NV. Het eigen vermogen wordt verschaft door Strukton Assets B.V., Hurks participatie I B.V. en Heijmans Capital B.V. De laatste is een joint venture tussen Heijmans en 3i Infrastructure plc. De contante waarde van het project bedraagt € 267 miljoen, exclusief BTW.

De uitvoeringswerkzaamheden zullen medio 2015 starten. De nieuwe huisvesting zal in het najaar van 2018 in gebruik worden genomen. Na de afronding van de bouw verzorgt het consortium StruktonHurksHeijmans gedurende 25 jaar diensten op het gebied van onder andere onderhoud, catering, schoonmaak en logistiek. Naast de gebruikelijke facilitaire diensten van een kantoor omvat dit project ook bijzondere diensten en services voor diverse laboratoria, waaronder ook een ‘high containment’ laboratorium.

Het consortium is bijgestaan door Rebel Group als financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur. Op het gebied van verzekeringen is StruktonHurksHeijmans geadviseerd door AON Risk Services en voor tax & accounting door Mazars. Als adviseurs van de financiers zijn Norton Rose Fulbright (juridisch), Turner & Townsend (technisch), Marsh (verzekeringen) en Mazars (model audit) betrokken geweest. Het Rijksvastgoedbedrijf werd ondersteund door PWC Advisory en J.C. Rathbone.

reactie XEA.nl
Zo komen de opdrachten binnen, alleen de prijsvorming blijft een raadsel.

tijd 09.05
Oranjewoud EUR 5,30 -8ct vol. 250
Het dagelijks patroon, begrijpen doen wij dit niet meer.

Vrijdag 29/8 nabeurs de cijfers van Oranjewoud/Antea groep.
Beursinformatie
Aantal uitstaande aandelen met stemrecht (A + B aandelen): 56.878.147
Daarvan heeft G.Sanderink ruim 96% in handen.

Laatste caisson voor stormvloedkering Venetië succesvol afgezonken.

Strukton Immersion Projects heeft op 27 augustus de laatste van de acht betonnen caissons, als onderdeel van de stormvloedkering bij Venetië, succesvol afgezonken. Met het afzinken van dit laatste caisson is de fundering van de stormvloedkering gereed. De volgende stap is het plaatsen van de beweegbare vloeddeuren.

Strukton heeft de elementen, van elk 60 meter lang en 46 meter breed en 10 meter hoog, ingevaren ter hoogte van Chioggia, bij de lagune van Venetië. Daar zijn ze ter plekke afgezonken. Op zaterdag 7 juni werd gestart met het eerste element. De opdracht vereiste grote precisie. In alle richtingen mocht de afwijking hooguit 10 mm bedragen. De opdracht is op tijd en naar tevredenheid van de opdrachtgever afgerond.

De acht enorme caissons zijn in 2012 en 2013 gebouwd in een bouwdok. Na de bouw is het bouwdok onder water gezet. Daar lagen de caissons te wachten voor het opdrijven, transporteren en afzinken. Sleepboten hebben elk betonnen gevaarte van 21.000.000 kilo naar de ingang van de lagune gevaren.

Stroomsnelheden en golven
Chioggia heeft een zeer grote vissersvloot, waardoor de afsluiting van de inham zo kort mogelijk moest duren. Elke afsluiting mocht 24 uur duren. Ook moest bij de afzinkoperatie rekening worden gehouden met de grote stroomsnelheden; als gevolg van eb en vloed stroomt het water van de lagune twee keer per dag door de opening van de inham. Daarnaast moest ook bij golven tot 75 cm worden afgezonken.

Stormvloedkering
Al tien jaar werken vele partijen aan de stormvloedkering om de Lagune van Venetië af te sluiten van de Adriatische Zee. Ook Strukton helpt Venetië tegen hoog water bij Chioggia, als enige buitenlandse partij.

De stormvloedkering wordt aangelegd bij de drie ingangen van de lagune: bij de plaatsen Lido, Malamocco en Chioggia. De stormvloedkering bestaat uit een systeem van caissons waarin beweegbare vloeddeuren worden geplaatst. Het systeem wordt alleen gesloten bij extreem hoog water, vergelijkbaar met de Maeslantkering in Nederland.

De verwachting is dat de stormvloedkering in 2017 officieel in gebruik wordt genomen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL