Strukton vernieuwt spoor traject Leeuwarden-Harlingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/07/2014 08:15
Strukton Rail vernieuwt tussen 20 en 28 juli in opdracht van ProRail ruim 6 kilometer spoor tussen Leeuwarden en Harlingen. Het werk maakt onderdeel uit van een grootschalige vernieuwing van bijna 40 kilometer spoor en zeker 20 overwegen die dit jaar in het noorden van het land wordt uitgevoerd. Dankzij deze vernieuwing voorkomen we storingen in de toekomst en zorgen we voor een goed treinverkeer.
Werkzaamheden
Strukton Rail vernieuwt de ballast, dwarsliggers, spoorstaven, overwegbevloering en onderdelen van wissels. Om de klus zo snel, efficiƫnt en duurzaam mogelijk te klaren, zet Strukton Rail onder meer zijn vernieuwingstrein en kettinghor in. Deze machines zorgen ervoor dat de spoorstaven en dwarsliggers volautomatisch worden vernieuwd . Er zal 24 uur per dag met soms zeventig medewerkers gewerkt worden.

Vervangend vervoer
Om het werk veilig te kunnen uitvoeren zal er tijdens de vernieuwingswerkzaamheden hinder zijn voor reizigers en omwonenden. De werkzaamheden zijn in de vakantieperiode ingepland omdat er dan minder reizigers zijn. Vervoerder Arriva zet bussen in.

Arendspoor Spoorwegmuseum verlengd.
Gisteren 19 juli heeft het Spoorwegmuseum het verlengde Arendspoor in gebruik genomen. Het spoor is verdubbeld van 75 naar 150 meter lang. Strukton Rail nam deze verdubbeling op zich ter gelegenheid van het 175 jarig bestaan van de spoorwegen. De Arend, de eerste locomotief van Nederland, reed tot op heden slechts een klein stukje van 75 meter op het terrein van het Spoorwegmuseum. Deze afstand is nu verdubbeld.
Het Arendspoor is 2 meter breed. In 1855 stapte Nederland over op een spoorbreedte van 1,44 meter. Dat is de spoorbreedte die in Nederland nog steeds wordt gebruikt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL