Oranjewoud, grootste deelcontract Centrale As officieel van start

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/06/2014 13:31
De Centrale As, het grootste wegenproject van de provincie Friesland ooit, gaat de verkeersveiligheid, leefbaarheid en natuur verbeteren. Het grootste deelcontract 'Midden 2' is van start gegaan. Gedeputeerde Sietske Poepjes (provincie Fryslân), directeur Netwerkmanagement Els van Grol (RWS) en wethouder Houkje Rijpstra (gemeente Tytsjerksteradiel) voerden de officiële starthandeling uit.

Tijdens de opening werd stilgestaan bij de start van dit grootste deelcontract van De Centrale As, de opwaardering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl bij Burgum en de gebiedsontwikkeling daar.

Antea Group is als externe partner aangetrokken om het contractbeheer van alle contracten risicogestuurd uit te voeren. Risicovolle elementen daarbij zijn dat in het verleden gemaakte afspraken met de omgeving op compleetheid worden getoetst. Dit vergt continue afstemming met de omgevingsmanagers en projectvoorbereiders.

Het deel van De Centrale As om Burgum omvat de aanleg van een aquaduct in het Prinses Margrietkanaal, de nieuwe brug bij Burgum (samenwerkingsproject met Rijkswaterstaat), de aanleg van het Wetter- en Willepark (project gemeente Tytsjerksteradiel), Verschillende maatregelen uit de gebiedsontwikkeling zijn ook onderdeel van dit contract.

Kennisfestival Deltaprogramma: de laatste voorbereidingen.
Bijna 400 genodigden vanuit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten ontmoeten elkaar op maandag 23 juni in de Schouwburg Almere tijdens het Kennisfestival Deltaprogramma. Thema van de dag is 'van denken naar doen'. Antea Group is zowel bij de organisatie als drie sessies betrokken. Een korte uiteenzetting.

Meer waarde van keringen (Piet Ackermans)
Welke additionele functies kunnen we aan keringen toekennen? En aan wie komt deze overwaarde toe? Een workshop over de spelregels die nodig zijn om vergelijkbare business casussen sluitend te krijgen.

Rivierbeheer 2.1: nieuwe verdienmodellen, nieuwe beheermodellen, nieuwe samenwerking? (Geert Roovers)
Deltabeslissingen vragen om maatregelen om deze te realiseren. Daarbij is passend beheer noodzakelijk om de kans van slagen te vergroten. Wat betekent die voor de eisen die aan het beheer gesteld moeten worden?

Maatschappelijke resilience in gebiedsontwikkeling (Renier Koenraadt)
Aan de hand van cases (onder meer Project Varik) wordt onderzocht hoe - onder wisselende politieke en bestuurlijke verhoudingen - eigenaarschap van grond, duurzame en economische output en monitoring kan bijdragen aan de langjarige betrokkenheid van stakeholders bij de deltaopgave.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL