Antea Group begeleidt proces E.V.Z. Cruijslandse Kreken fase 1

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/04/2014 16:23
Waterschap Brabantse Delta heeft Antea Group benaderd om de realisatie van E.V.Z. (ecologische verbindings-zone) Cruijslandse kreken fase 1 als een UAV-gc contract op de markt te zetten. Dit is gedaan op basis van goede ervaringen met een eerder uitgevoerd project door Antea Group. Het waterschap heeft nog een beperkte ervaring met UAV-gc contracten in dergelijke projecten. Vandaar dat het project bij het waterschap bestempeld is als 'pilot-project'.

De doelstellingen van het gehele project zijn:
■Het realiseren van een ecologische verbindingszone.
■Het realiseren van beek- en kreekherstel.
■Het realiseren van voorzieningen die het mogelijk maken om het gebied recreatief te benutten.

Het creƫren van extra waterberging is een nevendoel van het project. Daarnaast wil het waterschap met dit project ook ervaringen met UAV-gc contracten opdoen.

De inschrijvers (aannemers) worden middels kwaliteitscriteria (E.M.V.I.) uitgedaagd om meerwaarde te bieden met betrekking tot:
■Ecologische en landschappelijke meerwaarde
■Ontwerp en materialisatie van recreatieve voorzieningen
■De beheersing van omgevings- en uitvoeringsrisico's

Antea Group is ingestapt nadat het Waterschap haar visie had opgesteld. Samen zijn de diverse werkstappen doorlopen om uiteindelijk tot een aanbestedingswaardig D&C-contract te komen. Vanuit verschillende disciplines heeft Antea Group de contractdocumenten en het projectplan opgesteld en daarnaast een bijdrage geleverd aan de aanbestedingsdocumenten. Met name adviseurs van infra (contractering), water, bodem en archeologie hebben een aandeel in het plan.

Belangrijk bij het project was het verzamelen en structureren van wensen, eisen en risico's. Om de projectdoelstellingen te realiseren en om het proces systematisch en gestructureerd te doorlopen is de methode Systems Engineering (SE) toegepast. Inmiddels is het project in de aanbestedingsfase beland. Naar verwachting zal de uitvoering aan het einde van de zomer (2014) starten.

ga naar
http://nl.anteagroup.com/nieuws/antea-group-begeleidt-proces-evz-cruijslandse-kreken-fase-1

en bekijk de video



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL