Antea Group verricht gebiedsgerichte risico- en capaciteitsmethodiek voor Waterschap Vallei & Veluwe

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/03/2014 13:14
Het Waterschap Vallei & Veluwe heeft een groot werkgebied. De afdeling handhaving van het Waterschap is verantwoordelijk voor het houden van toezicht op uiteenlopende terreinen binnen dit werkgebied. Antea Group heeft onlangs voor Waterschap Vallei & Veluwe gebiedsgerichte risico- en capaciteitsmethodiek voor handhavingstaken verricht.

Het Waterschap was op zoek naar een uniforme methode welke inzicht geeft in de mogelijke risico’s waar op toezicht en handhaving moet worden ingezet. Daarnaast werd gekeken wat de meest efficiënte verdeling is van de beschikbare capaciteit binnen het werkgebied. De systematiek moest in lijn liggen met de geldende wet- en regelgeving, waaronder de VTH-kwaliteitscriteria 2.1.

Voor de volgende drie toezichtstaken is op uniforme wijze een gebiedsgericht risicoanalyse uitgevoerd, die gekoppeld is aan de beschikbare capaciteit:
■Lozingen (indirect, direct en agrarisch)
■Keur (dijken en watergangen)
■Grondwater (onttrekking)

De resultaten zijn samen met alle betrokken medewerkers van het Waterschap tot stand gekomen en hiermee is een gedragen prioriteitsverdeling en capaciteitsverdeling van de toezicht- en handhavingstaken van het Waterschap (Waterwet, keur, Wabo) gerealiseerd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL