Antea Group ontwikkelt tijdwegdiagram voor project De Centrale As

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/03/2014 16:21
Het project De Centrale As is een project van grote omvang. Bij dit project zijn er veel raakvlakken met verschillende grondeigenaren en vergunningen en krijg je te maken met contracten van meerdere aannemers. Antea Group heeft opdracht gekregen om een tijdwegdiagram te ontwikkelen om overzicht te bieden tussen de diverse raakvlakken. Bij het tijdwegdiagram vindt een directe koppeling tussen activiteit en locatie plaats.

Het voordeel van een tijdwegdiagram ten opzichte van een normale planning is de toevoeging van de locatie aan een bepaalde activiteit. Dit is vooral geschikt voor lijninfrastructuur. Op de X-as wordt het tracé met de kilometrering weergegeven. De tijd is uitgezet op de Y-as. In het diagram dat nu ontstaat kunnen verschillende mijlpalen en activiteiten worden ingetekend die van belang zijn voor de planning van het project, met het tijdstip van plaatsvinden en de exacte locatie op het tracé. Eventuele kruisingen van verschillende onderdelen duiden op een aanwezig raakvlak.

In november 2013 is er een eerste aanzet gemaakt voor een tijdwegdiagram in TILOS; een tijd-weg applicatie welke het planningsproces ondersteunt van voornamelijk infrastructurele bouwprojecten. TILOS is een begrip in de bouw en de civiele engineering.

Met de kennis van het gebruik van tijdwegdiagrammen in Tilos beschikt Antea Group over de middelen om te voldoen aan een groeiende behoefte van de markt. Angelique van Damme, Sierd van Westen en Jorrit Zondervan hebben een cursus voor het gebruik van dit pakket gevolgd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL