Oranjewoud aanwezig op DACE-contactbijeenkomst: 'Best Value for Projects'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/11/2013 08:16
DACE organiseert een contactbijeenkomst op 28 november met als thema 'Best Value for Projects'. Op deze dag staat 'Waarde' voorop. Alle sprekers laten dit thema in meer of mindere mate terug komen in hun workshops en presentaties. Waar zit nu de essentie van Best Value en hoe krijgt u de beste waarde voor uw projecten?

Naast interessante sprekers van onder andere ProRail, Procap en LIFE Training Coaching & Advies, geeft Moniek Bloem van Oranjewoud haar visie op Best Value for Projects in het slotwoord van deze contactbijeenkomst.

DACE is hét Nederlandse netwerk van Cost Engineers en Value Engineers en wordt erkend als gezaghebbend kenniscentrum voor het vakgebied. Dace houdt jaarlijks een aantal contactbijeenkomsten over interessante onderwerpen op het gebied van Value.

Mooie opsteker voor getijdenenergie door minister-president Rutte in China.

Premier Mark Rutte heeft met zijn Chinese collega Li Keqiang onder meer gesproken over de samenwerking tussen China en Nederland op het gebied van duurzame energie. Dit deed de premier tijdens de handelsmissie naar China met Lilianne Ploumen (minister van Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op 15 en 16 november.

Oranjewoud onderzoekt samen met Nederlandse en Chinese bedrijven de haalbaarheid van Dynamic Tidal Power. Het gaat om de komst van een kilometerslange (minstens dertig kilometer) energiedijk met een groot aantal turbines die samen ten minste vijf gigawatt kunnen opwekken. Rutte benoemde dit project als een voorbeeld van een goede samenwerking tussen beide landen.

Oranjewoud is één van de bedrijven die zich wereldwijd sterk maken voor getijdenenergie. Het project in China is hier een goed voorbeeld van. Dichterbij huis neemt Oranjewoud het voortouw bij de komst van het Tidal Testing Center Grevelingendam.

De Nederlandse overheid heeft besloten het project Energie centrale Brouwersdam op de kaart te zetten, waarvoor een marktconsultatie is gestart. Oranjewoud wordt regelmatig betrokken in visievorming rondom het thema Energie uit Water, dat een prominente plaats heeft binnen de topsector Water.


Gökhan Dilsiz van Oranjewoud wint ENCI Studieprijs categorie Innovatie.

Gökhan Dilsiz heeft De ENCI Studieprijs 2013, categorie Innovatie gewonnen. Tijdens de jaarlijkse Betondag op 21 november werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Gökhan heeft onderzoek gedaan naar de 'levensduur verlenging van vermoeiingsgevoelige, orthotrope stalen brugdekken met Engineered Cementitious Composite (ECC)'.


Uit het juryrapport bleek dat het onderzoek naar nieuwe cementgebonden materialen sterk in de belangstelling staat. De studie koppelt de bijzondere eigenschappen van ECC-beton aan een praktisch probleem van scheurvorming in orthotrope stale brugdekken door vermoeiing. Onderzocht is of dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van een overlaging uitgevoerd met ECC-beton.

De combinatie van materiaalonderzoek en een zelfgeschreven model leidt tot veel waardering en kennis en brengt zo een succesvolle toepassing van dit nieuwe en bijzondere materiaal een stap dichterbij!

Onder de vele inzendingen zijn er in totaal 22 studies waarin het materiaal beton of cement een overheersende rol speelt, deze zijn aan de jury ter beoordeling aangeboden.

Tijdens de Betondag 2013 hebben Oranjewouders Albert Woortman en Koen van Gelder een presentatie gehouden over het Sluiscomplex Meppelerdiep te Zwartsluis: een complexe klus op een klein oppervlak.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL