Strukton, vernieuwde Bosbrug in Den Haag geopend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2013 11:15
Op 31 oktober openden de wethouders Boudewijn Revis (Stadsbeheer) en Peter Smit (Verkeer) de vernieuwde Bosbrug in Den Haag. De brug is weer open voor voetgangers, fietsers en automobilisten. De trams rijden nog niet over de Bosbrug omdat er nog gewerkt wordt aan de tramsporen en perrons bij de Rijnstraat, even verderop. Naar verwachting kunnen de trams eind dit jaar weer hun vertrouwde route rijden. Strukton Rail en Colijn, beide onderdelen van Strukton, hebben de brug in opdracht van de gemeente Den Haag in tien maanden tijd vervangen. De nieuwe brug voldoet aan de eisen van deze tijd en is voorbereid op de nieuwe trams die in Den Haag gaan rijden.

Strukton bouwde de nieuwe brug naar volle tevredenheid van de gemeente Den Haag en voorzag deze van nieuwe tramsporen en nieuwe bovenleidingen. Ook vernieuwde Strukton twee tramhaltes en werd de riolering onder het Korte Voorhout vervangen.

Strukton gaat nu verder met het vernieuwen van twee tramhaltes op de Prinsessegracht, aanbrengen van resterende bestrating en met afrondende werkzaamheden aan het spoor, waarna het project in december volledig gereed is.

Bosbrug
De Bosbrug ligt bij de kruising Koningskade - Korte Voorhout en is een belangrijk verkeerspunt aan de rand van de binnenstad. In de tijd van paard-en-wagen, begin 1700, was de Bosbrug een ophaalbrug. Na 1820 werd deze vervangen door een vaste brug. Tegenwoordig rijden duizenden auto's dagelijks over de brug. Ook de routes van de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 van en naar Den Haag Centraal Station lopen via de Bosbrug. Bovendien is de brug een belangrijke toegang voor wandelaars uit het park en bezoekers van de Koninklijke Schouwburg.
reactie XEA.nl
Zo klust Strukton voort en wij zien nog eens een opsplitsing van Strukton en misschien wel een beursgang.
De tijd zal het leren, want samen t.w. Oranjewoud en Strukton is de waardwering gewoon onvoldoende. Een beursgang van Strukton zou waarden creƫren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL