Oranjewoud betrokken bij ontwikkeling bedrijfsterrein recyclingbedrijf Beelen. en Campus Erasmus Universiteit ingrijpend vernieuwd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/08/2013 11:24
Recyclebedrijf Beelen Groep heeft Oranjewoud de opdracht gegeven voor de projectvoorbereiding voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijfsterrein in Terneuzen. Op de twintig hectare grootte locatie aan zijkanaal C en Finlandweg laat Beelen een modern recyclingbedrijf bouwen met zes installaties voor de verwerking van diverse sloop- en afvalstoffen.

Uitgangspunt voor de bouw is een duurzame locatie met een zo klein mogelijke milieubelasting. Beelen zoekt hierbij continu naar duurzame innovaties om een zo hoog mogelijke graad van hergebruik van afvalstoffen te garanderen. Mede op basis van eerdere ervaringen bij de ontwikkeling van locaties Heerhugowaard en Amsterdam koos Beelen voor Oranjewoud.

Brede opgave
De ontwikkeling van het terrein heeft letterlijk en figuurlijk de nodige voeten in de aarde. Het terrein bestaat uit drie percelen die in het verleden onder meer in gebruik waren als motorcrossterrein en stortplaats. Zo moet rekening worden gehouden met de aanwezigheid van AVI-bodemas (asresten na het verbranden van huishoudelijk- en bedrijfsafval). Maar ook de omgeving, natuurwaarden en transportlijnen over land en water zijn belangrijke randvoorwaarden.

Van Bodemonderzoek, bestemmingsplan tot Engineering
Bij de opdracht zijn vijf businesslijnen van Oranjewoud betrokken: Milieu (bodemonderzoek,bodembescherming, projectcoördinatie), Infra (geotechnisch onderzoek, terreininrichting en kadevoorzieningen), Beheer & Data (DTM terreinmetingen) en Ruimte (bestemmingsplan en onderzoeken). Realisatie speelde een belangrijke rol in het offertetraject.

Met dit project zet Oranjewoud zich op de kaart met haar dienstverlening voor de inrichting voor de op- en overslag van afval- en grondstoffen in de private sector.

Campus Erasmus Universiteit ingrijpend vernieuwd.
De Erasmus Universiteit Rotterdam opent dit studiejaar met een volledig vernieuwd campuscomplex. De herinrichting is één van de projecten waarmee de Universiteit haar internationale uitstraling wil verbeteren. Oranjewoud Realisatie was als aannemer verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte van de campus. Op 5 september wordt het nieuwe campushart ingewijd met het heartbeatfestival. Extra feestelijk vanwege het 100-jarige bestaan van de campus.

De gebouwen en de inrichting van de campus waar ruim 25.000 studenten wonen, studeren en recreëren voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Het complex miste structuur, uitstraling en was allesbehalve gebouwd met het oog op duurzaamheid. Om de campus internationaal aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken, koos de Universiteit voor een ingrijpende make-over: nieuwbouw, modernisering van bestaande gebouwen en volledige aanpassing van de infrastructuur.

Institutenlaan
Eén van de eyecatchers is de vernieuwde Institutenlaan. De laan is opgewaardeerd tot hoofdroute naar en door het campuscomplex. Sierbestrating, bomen, led-verlichting geven de laan een statig voorkomen. Een 'constructie' van 2500 kubieke meter aan zettingarme EPS-blokken (polystyreen) loopt als een 'evenwichtsbalk' tussen de verschillende campusonderdelen door. De constructie vangt hiermee de hoogteverschillen tussen de gebouwen op.

't Hart
In aansluiting op het werk aan de Institutenlaan werd Oranjewoud gevraagd om 't Hart aan te leggen. Hiermee beschikt de campus over een centrale plek waar studenten elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor festivals en andere activiteiten. Oranjewoud realiseerde onder meer een vijverpartij, een watercirculatiesysteem en een brug. Het werk aan 't Hart omvatte onder meer 28.000 kubieke meter aan grondwerk, een kilometer riolering, driehonderd meter keerwanden, 23000 waterplanten en 85 bomen. Tijdens het werk kwamen er nog aanvullende projecten bij zoals het leggen van kabels en leidingen en het installeren van de toegangsbeveiliging en een fietsparkeersysteem.

Deadline
De grootste opgave was om beide werken voor de start van het nieuwe studiejaar af te ronden. Projectmanager Rob Wassenaar: 'Beide projecten lagen middenin de campus en hadden daardoor veel raakvlakken met de omliggende projecten. Door goed overleg op projectleidersniveau, tomeloze inzet van het projectteam en een slimme planning konden wij anticiperen op de nodige aanpassingen, vertragingen en een lange strenge winter. Zo hebben onze mensen de hele vakantie doorgewerkt om het werk voor start van het studiejaar op te leveren.'
reactie XEA.nl
Vanavond de cijfers van Oranjewoud.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL