Oranjewoud voert omgevingsmanagement uit voor verhoging brug A50

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/08/2013 10:47
Rasenberg Wegenbouw heeft opdracht van Rijkswaterstaat gekregen voor de verhoging van de Julian J. Ewellbrug in de A50 over de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van Veghel. De brug wordt in de zomer van 2014 ruim een meter verhoogd en is hierdoor geschikt voor scheepvaartklasse IV , drielaags containervaart. Oranjewoud is vanaf de tenderfase gevraagd om het omgevingsmanagement te verzorgen.

Het project is als een Best Value Procurement-project (BVP) op de markt gezet. Rasenberg kreeg de voorlopige gunning van het project op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) en de beste aangeboden prijs-/kwaliteitverhouding. Bij BVP wordt ‘de expert’ geselecteerd met behulp van een aantal filters zoals het risico- en kansendossier en interviews. De omgevingsmanager van Oranjewoud is één van de sleutelfunctionarissen die in de tenderfase is geïnterviewd. Tijdens de tender en pre-award fase heeft Oranjewoud Rasenberg geadviseerd op het gebied van Best Value Procurement en opstellen van de tenderdocumenten.

Werkzaamheden
Het omgevingsmanagement voor dit project bestaat onder meer uit stakeholdermanagement, vergunningen, kabels & leidingen, (bouw)communicatie, weg- en vaarwegmanagement en de afhandeling van klachten en schades. Om de hinder voor de (vaar)weggebruiker zo beperkt mogelijk te houden, wordt de A50 ter hoogte van Veghel één weekend afgesloten en de brug verhoogd zodat drielaags containervaart kan passeren. Dit gebeurt in de zomervakantie van 2014, wanneer er minder auto's op de weg zijn.

Project ‘Brabantse kanalen’
Dit project maakt deel uit van het clusterproject ‘Brabantse kanalen’. Dit project heeft als doel heeft de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant over water te behouden en te verbeteren. Door het vaarwegstelsel geschikt te maken voor grotere schepen krijgt de economische bedrijvigheid in het gebied meer kansen. Bovendien is vervoer over water beter voor het milieu en helpt het files op de weg tegen te gaan.

Rijkswaterstaat werkt naast de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart aan de verbetering van het Wilhelminakanaal bij Tilburg. Het is de bedoeling dat containerschepen met drielagen containers vanaf eind 2014 van de Maas van Tilburg naar Veghel kunnen varen.

herhaling
van het korte bericht van Rassenberg enkele dagen geleden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL