Succesvol uitvaren van onderstation voor één van de grootste windmolenparken op zee

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/07/2013 08:54
Op 23 juli heeft de joint venture Strukton Hollandia vanaf de werf in Krimpen aan den IJssel het transformatorplatfom van 40x40 meter succesvol getransporteerd via de Nieuwe Maas in Rotterdam op weg naar zijn eindbestemming, 70 kilometer ten westen van het eiland Sylt in de Noordzee.

Dit is het onderstation voor een van de grootste windparken op zee, genaamd DanTysk. Strukton en Hollandia verzorgen zowel de engineering als de fabricage van het transformatorplatform.

Er was veel belangstelling voor het gevaarte terwijl het onder de Erasmusbrug voer. Het ponton zal binnen enkele dagen op zijn plaats van bestemming arriveren, 70 kilometer ten westen van het Duitse eiland Sylt in de Noordzee bij de Duits-Deense grens. Het platform zal vervolgens met een van de zwaarste offshore kraanschepen op de fundatie worden geplaatst. Deze 40 meter hoge fundatie staat met heipalen op de zeebodem. De projectmanager Anderson Pereira, van Strukton Systems, vertelt: ‘Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en getraind voor offshore activiteiten en zullen het onderstation ter plaatse installeren. Ze verblijven hiervoor op een hotelboot dicht bij de installatie. Het is een interessante klus voor ons om onze kennis en expertise van oplossingen voor hoog- en middenspanningsinstallaties te kunnen toepassen.’

Het onderstation is het kloppende hart van het windpark DanTysk. In het onderstation wordt de energie van de 80 windturbines verzameld voor verder transport. Een kabel onder de zeebodem transporteert de energie via een schakelstation verder naar het Duitse vasteland. Het nieuwe windpark in het Duitse deel van de Noordzee is in handen van energiebedrijf Vattenfall en Stadtwerke München.

De windturbines van DanTysk hebben een totale capaciteit van 288 MW en wekken schone energie op voor 400.000 huishoudens in Duitsland. Het windpark zal in 2014 in gebruik worden genomen.

Meer informatie over het windmolenpark DanTysk voor de Duitse kust vindt u op www.dantysk.com

Zie foto's op
http://www.strukton.nl/nieuws/2013/succesvol-uitvaren-onderstation-dantysk/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL