Strukton, transport transformatorplatform windmolenpark DanTysk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/07/2013 10:59
Vandaag 23 juli zal het enorme transformatorplatfom DanTysk, met een afmeting van 40x40 meter, via de Nieuwe Maas in Rotterdam naar de Noordzee 70 km ten westen van het Duitse eiland Sylt worden vervoerd.
Het transformatorplatform is onderdeel van het windmolenpark DanTysk waar tachtig windmolens worden gebouwd. De joint venture Strukton Hollandia verzorgt zowel de engineering als de fabricage van het transformatorplatform. Opdrachtgever is een joint venture van Vattenfall en Stadtwerke München.

Na ingebruikname eind 2014 levert het windmolenpark genoeg (groene) energie voor 400.000 huishoudens in Duitsland door energiemaatschappij Vattenfall. Het transformatorplatform maakt de windenergie geschikt voor gebruik en transport. De 288 megawatt die de tachtig windturbines opwekken wordt omgezet van 33 kilovolt naar 155 kilovolt. Vervolgens wordt de energie via kabels in de zee naar een schakelstation getransporteerd waarna het aansluit op het Duitse elektriciteitsnet op het vasteland.

De off-shore installatie bestaat uit drie lagen met onder andere een helicopterplatform, nood-slaapverblijven, generatoren, besturingssystemen - het station zal bestuurd worden vanaf het land - en ook de twee transformatoren waar het om gaat. Deze zetten de 33 kilovolt die de windturbines leveren om naar 155 kilovolt waardoor de energie beter te transporteren is.

Vaarroute
Op dinsdag 23 juli vertrekt het ponton met daarop het transformatorplatform vanaf de werf in Krimpen aan den IJssel. Met enkele dagen varen zal het op zijn eindbestemming 70 ten westen van het eiland Sylt aankomen.

Het vervoer gaat via de Nieuwe Maas in Rotterdam naar de Noordzee en passeert onder andere de Erasmusbrug.
Het vaarschema:

11.00 uur vertrek vanuit Krimpen aan den IJssel
12.20 uur bij Briennenoordbrug
14.00 uur bij Koninginnenbrug
14.30 uur passage Erasmusbrug
14.00 uur Waalhaven en verder naar de Noordzee

Meer informatie over het windmolenpark DanTysk voor de Duitse kust vindt u op www.dantysk.com

Strukton
Vernieuwen 10 kilometer spoor nabij Groningen
23 juli 2013
Strukton Rail is in opdracht van ProRail tot en met zondag 28 juli op het traject Zuidbroek - Nieuwe Schans, ten oosten van Groningen, bezig met het vernieuwen van het spoor. Het gaat om circa 10 km nieuw spoor en twee wissels.
Ondanks het warme weer wordt er 24 uur per dag met totaal 80 medewerkers hard doorgewerkt om maandagochtend het spoor weer gereed te hebben voor treinverkeer. Met de vernieuwinsgtrein worden de dwarsliggers en spoorstaven vernieuwd, de machine kettinghor reinigt het ballastbed. Maar liefst 16.000 betonnen dwarsliggers worden aangebracht en 24.000 ton oude ballast afgevoerd en nieuwe ballast aangebracht.

De Antea group
haalt steeds nieuwe opdrachten binnen en die gaan wel tegen prijzen waar aan verdiend wordt.
Dit werd in de AVA van Oranjewoud 23 mei j.l. door de CEO verteld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL