Oranjewoud aan de slag met dijkverbetering Diefdijklinie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/06/2013 19:12
Oranjewoud gaat in opdracht van Waterschap Rivierenland een definitief ontwerp opstellen voor dijkverbetering Diefdijklinie. Daarnaast wordt een uitvoeringsgereed ontwerp/bestek gemaakt en de uitvoering begeleid (Directievoering en Toezicht). Het waterschap heeft deze opdracht opnieuw op de markt gezet. Voor Oranjewoud een kans om onze meerwaarde te bewijzen!

Een gevarieerd project: dijkverbetering, cultuurhistorie en wegonderhoud!
Waterschap Rivierenland is bezig met de versterking van de Diefdijklinie, omdat deze dijk niet aan de huidige veiligheidsnorm voldoet. De Diefdijklinie vormt ongeveer een kwart van de in totaal 85 kilometer lange Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW, lengte 23 km, waarvan 8 km versterkt wordt). Naast de versterking van de dijk worden tegelijkertijd een aantal militaire objecten uit de periode van de NHW hersteld. Deze objecten, zoals oude loopgraven, geschutsbanketten en groepsschuilplaatsen, bevinden zich in de dijk en/of aan de voet van de dijk. De NHW was als militaire verdedigingslinie operationeel tussen 1815 en midden 20e eeuw. Daarna zijn veel objecten in verval geraakt.

Het is de bedoeling dat, onder andere als gevolg van dit project, de NHW aangemeld wordt om op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te worden opgenomen. Op verzoek van aanwonenden, die de huidige dijk als verkeersonveilig ervaren, is besloten om ook de weginrichting op de dijk aan pakken. De hernieuwde weginrichting moet straks leiden tot een verkeersveiliger dijk en de herkenbaarheid van de oude militaire verdedigingslinie versterken. Gezien de hoge natuurwaarden en cultuurhistorische waarden in het gebied, is de dijkversterking maatwerk geworden, ten einde die waarden zoveel mogelijk te behouden of te versterken.

Onze rol
In dit integrale project, waarin veel partijen van zeer uiteenlopende aard (bewoners, drie provincies, zes gemeenten, projectbureau NHW, DLG, waterschap Rivierenland) constructief met elkaar samen moeten werken, is Oranjewoud inmiddels met de opdracht begonnen om het definitief ontwerp op te stellen. Vanuit diverse vakgroepen zijn collega's bij het project betrokken, met name Water en Infra. De uitvoering zal plaatsvinden in 2014 en 2015.

reactie XEA.nl
De ene na de andere opdracht rolt binnen bij Oranjewoud.

Op vrijdag 28 juni vanaf 14:35 uur geeft Oranjewoud een workshop tijdens het 8e Management & Organisatie-Jaarcongres.

Het evenement vindt plaats op Papendal (Arnhem). Tijdens de workshop 'Nieuwsgierigheid vergroot veerkracht' gaan organisatie-ontwikkelaars Eelke Dute en Frank van Berkum in op de rol van nieuwsgierigheid in veranderingsprocessen.

Hoe kan nieuwsgierigheid veranderingsprocessen ondersteunen?
Hoe kan dit worden ingezet bij een onderwerp als burgerparticipatie?
Wat is het effect van belemmeringen als bezuinigingen en verantwoording op plannen voor de openbare ruimte?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL