Oranjewoud, Projecten open tijdens Dag van de Bouw op 1 juni a.s.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/05/2013 14:00
Op zaterdag 1 juni 2013 van 10.00 - 16.00 uur vindt de achtste Dag van de Bouw plaats. Ook dit jaar stelt Strukton enkele van zijn mooiste en meest ingewikkelde projecten open voor het publiek.
Op deze dag is het mogelijk om een kijkje achter de hekken van een bouwlocatie te nemen. Ook is er te zien tot welke hoogstandjes de deelnemende bedrijven in staat zijn.

Het thema is ‘Het Nieuwe Bouwen’ en wordt ondersteund door de volgende projecten van Strukton: Metrostation CS in Amsterdam, A2 Maastricht, Verbreding A15 Maasvlakte-Vaanplein, De Hallen in Amsterdam, Spoorzone Delft en de Groene Loper in Oldenzaal. Daarnaast is bedrijfsonderdeel Ooms Civiel in Avenhorn open voor publiek.

Aanleg Metrostation CS – Amsterdam
Projectmedewerkers van de Combinatie Strukton / Van Oord zetten zich in om de kruising van de nieuwe metrolijn met het drukke Amsterdamse Centraal Station te realiseren. Onder het Voorplein van het station wordt een diep gelegen metrostation gebouwd. Daarom is eerst met behulp van diepwanden een bouwkuip gemaakt. Hierop is de dakconstructie aangebracht. De bouwwerkzaamheden vinden verder plaats onder dit dak. Hierdoor is de hinder voor de reizigers beperkt. Lees meer over het project Metrostation CS.

Aanleg A2 Maastricht – Maastricht
Speciaal voor de Dag van de Bouw stelt Avenue2, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam, de bouwput voor de A2-tunnel bij Europaplein open. Door een bezoek aan dit project komt u meer te weten over de bouw van de tunnel. Dit plan zorgt voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, doorstroming op de A2 bij knooppunt Geusselt en Europaplein, en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van de aangrenzende buurten door o.a. een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid van Maastricht Oost. Lees meer over het project A2 Maastricht.

Verbreding A15 – Pernis
A-Lanes A15, een samenwerking tussen Strukton, Ballast Nedam, John Laing en Strabag, stelt tijdens de Dag van de Bouw vier locaties van het project A15-Maasvlakte Vaanplein open voor het publiek: Pernis, Vaanplein, Botlekbrug en Oudeland. Aankomst en vertrek naar de locaties verloopt via de hoofdlocatie Pernis, Seattleweg 15. Op de hoofdlocatie in Pernis staat een grote tent waar diverse activiteiten plaatsvinden. Lees meer over het project A15 Maasvlakte-Vaanplein.

Herbestemming Tramremise De Hallen – Amsterdam
De vroegere tramremise aan het Bellamyplein krijgt een nieuw leven. Na zestien jaar leegstand is De Nijs-Strukton in januari 2013 aangevangen met de uitvoering van de bouw van een ondergrondse garage van 6600 m2. De hallen worden verbouwd tot een bioscoop, horecagelegenheid, tv-studio’s, hotel en ambachtenhal. De Nijs-Strukton opent de bouwhekken en nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen achter de schermen bij het project De Hallen te Amsterdam. lees meer over het project Tramremise de Hallen.

Spoorzone Delft – Delft
Op drie locaties kan het publiek de vorderingen van de spoortunnel van dichtbij zien. Bij informatiecentrum Delft Bouwt aan de Barbarasteeg kunnen volwassenen en kinderen terecht voor verschillende activiteiten. Ook vertrekt er vanaf Delft Bouwt regelmatig een treintje voor een rondleiding langs de bouwput, met uitleg aan boord. Bij het meest zuidelijke deel van de tunnel, ter hoogte van de Engelsestraat/De Groene Haven, kunnen bezoekers het bouwterrein op en de tunnel in. Ook in het stationsgebied mogen bezoekers de vorderingen van dichtbij bekijken. Lees meer over het project Spoorzone Delft.

De Groene Loper - Oldenzaal
In Oldenzaal legt Reef Infra een spooronderdoorgang aan tussen het Oldenzaalse centrum en de wijk Zuid-Berghuizen. Deze onderdoorgang kruist vijf sporen, het zij- en middenperron van station Oldenzaal en de Stationsstraat. Bezoekers kunnen door deze onderdoorgang lopen en de voortgang van het project bekijken. Tijdens de Dag van de Bouw is te zien dat in de afgelopen periode de fundering van het stationsgebouw is versterkt, er voorbereidingen zijn getroffen voor de betonconstructie die het Stationsplein met het nieuwe busplein verbindt en worden er damwanden aangebracht aan de Noord- en Zuidzijde van het station. Bezoekers kunnen terecht bij het project aan de Stationsstraat in Oldenzaal. Lees meer over het project De Groene Loper Oldenzaal.

Ooms Civiel - Avenhorn
Ooms Civiel is actief op het gebied van grond-, wegen- en waterbouw (zowel ondergronds als bovengronds). Ooms Civiel beschikt over een eigen asfaltcentrale en een modern laboratorium waar nieuwe, innovatieve producten worden ontwikkeld die de infrastructuur in Nederland duurzaam verbeteren. Op de werkplaats in Avenhorn kunnen bezoekers meer te weten komen over de werking van een asfaltmachine, leidingbouw en het opmeten van land. In het laboratorium kunnen bezoekers zien wat het belang van asfaltonderzoek is. Lees meer over de openstelling van Ooms Civiel.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en haar leden. Bouwend Nederland is de grootste werkgeversorganisatie in de bouw en infra en behartigt de belangen van de 4.500 aangesloten kleine, middelgrote en grote bouw- en infra-ondernemingen. Vorig jaar bezochten ruim 115.000 mensen de projecten.

Openingstijden
De projecten zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Omwonenden, potentiële kopers, jongeren die geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding of er al mee bezig zijn, passanten, relaties van bedrijven die meedoen aan de dag en gezinnen van medewerkers.

Meer informatie over de Dag van de Bouw: www.dagvandebouw.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL