Oranjewoud staat Utrechtse gemeentes ter zijde bij invullen zelfevaluatie tool VTH-kwaliteitscriteria.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/04/2013 19:32
Gemeente, provincie en waterschappen dienen de zelfevaluatie tool vóór 1 juni 2013 in te vullen voor de vergunningverlening, toezicht- en handhavingstaken (VTH) van de organisatie. Om dit proces snel en soepel te laten verlopen organiseert Oranjewoud in samenwerking met de provincie Utrecht op 14 mei 2013 een gezamenlijke invuldag voor alle Utrechtse gemeentes.

Achtergrond
De samenleving verwacht van de overheid een professionele kwaliteit van de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Er zijn kwaliteitscriteria opgesteld om de uitvoering transparant en voorspelbaar te maken. Op basis van de uitkomsten van de zelfevaluatie weet de organisatie op welke punten deze voldoet aan de kwaliteitscriteria en op welke punten een verbeterslag nodig is.

Door het bieden van een gezamenlijke invuldag verloopt het invulproces sneller en efficiënter. Uit ervaring blijkt dat organisaties deze zelfevaluatie tool niet op tijd of onvolledig werd ingevuld. Onduidelijkheden die voortkomen uit het gebruik van de tool zijn hierbij grotendeels de oorzaak van. In de door Oranjewoud georganiseerde gezamenlijke invuldag worden deze problemen in beeld gebracht en opgelost.

De gezamenlijke invuldag stelt organisaties daarnaast in de gelegenheid om te leren van elkaar en te benchmarken onder leiding van een vakinhoudelijk kundig procesbegeleider. De kans wordt daarbij vergroot dat alle VTH-organisaties voor 1 juni 2013 de zelfevaluatie tool correct hebben ingevuld. De organisaties krijgen daarmee voldoende tijd om een eventueel verbetertraject op te starten voor 1 september 2013.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL