Strukton, Spectaculaire verhuizing seinhuis Roosendaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/04/2013 16:15
Vandaag en morgen verplaatst ProRail een monumentaal seinhuis op emplacement Roosendaal. Op een platte wagen met veel wielen wordt het 240 ton wegende gebouwtje in zijn geheel naar zijn nieuwe bestemming gereden anderhalve kilometer verderop.
Bovenleiding tijdelijk weggeknipt

Om het transport van het seinhuis mogelijk te maken, heeft Strukton Systems gisteren alvast de bovenleiding weggeknipt en weggelegd. Direct na het transport wordt de bovenleiding weer aan elkaar geknoopt en opgehangen. Dat is een stuk economischer en duurzamer dan een nieuwe bovenleiding bouwen.

Seinhuis

Het seinhuis staat nu tussen de sporen, waar het ontoegankelijk is. Omdat het seinhuis belangrijk erfgoed is van de rijke spoorgeschiedenis van Roosendaal, zijn de gemeente Roosendaal, ProRail, de provincie Noord-Brabant en BOEi er in geslaagd het seinhuis te behouden door het een nieuwe toegankelijke plek te geven. Het krijgt bijna anderhalve kilometer verderop een nieuwe plaats naast de monumentale locloods aan de Bosstraat.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over het verplaatsen van het seinhuis naar de website van ProRail of bekijk live beelden van het transport.
Zie voor foto en meer op
http://www.strukton.nl/nieuws/2013/spectaculaire-verhuizing-seinhuis-roosendaal/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL