Strukton Rail vernieuwt spoor in Groningen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/03/2013 12:58
n opdracht van ProRail vernieuwt Strukton Rail 15 kilometer spoor tussen Groningen en Bad Nieuweschans. Het werk zal gedurende 2013 plaatsvinden. Deels gebeurt het in buitendienststellingen – in maart, juli, augustus en oktober. Afgelopen weekend vernieuwden wij de eerste drie kilometer. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn we gestart en op maandagochtend 4 uur kon het spoor weer in dienst.
Voor deze spoorvernieuwing zetten wij onder meer onze vernieuwingstrein, kettinghor en stopmachine in. De vernieuwingstrein haalt al rijdend oude spoorstaven en dwarsliggers uit het spoor en legt er nieuwe voor in de plaats. De kettinghor graaft met behulp van een graafketting de oude ballast onder dwarsliggers weg en transporteert deze naar een zeef. In deze zeef wordt het bruikbare materiaal er ter plaatse uit gezeefd. De bruikbare ballast wordt direct teruggebracht in het spoor. Het overige materiaal wordt via transportbanden afgevoerd in ballastafvoerwagens. De stopmachine wordt ingezet voor het lichten, schiften en stoppen van het spoor.

Efficiënt en duurzaam
Deze manier van spoorvernieuwing is efficiënt en snel. Bovendien gaat de spoorvernieuwing met de inzet van onze machines gepaard met een geringe CO2-uitstoot. Het transport vindt zo veel mogelijk via het spoor plaats en het nog bruikbare materiaal gaat direct weer terug het spoor in.

Voor mooie foto’s van de werkzaamheden, zie ook de blog van ProRail
of ga naar
http://www.strukton.nl/Nieuws/2013/Strukton-Rail-vernieuwt-spoor-in-Groningen/
en klik op onderaan



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL