strukton, eerste dakdeel op Den Haag Centraal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/12/2012 11:11
De bouw van het nieuwe station Den Haag Centraal heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: het stalen geraamte van het dak is klaar. Dat betekent dat in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 december begonnen is met het plaatsen van de glazen dakdelen.
Dakdelen
Het glazen dak van het station zal bestaan uit 220 verschillende dakdelen (wybertjes) en hebben per stuk een gewicht van 6000 kilo. Ze zijn 8 bij 12 meter groot. Voor de veiligheid van de reizigers wordt er uitsluitend 's nachts gewerkt. Per nacht worden er ongeveer 10 wybertjes op zijn plek gehesen. Verwachting is dat begin maart 2013 alle delen op hun plaats liggen.

Nieuw stationsgebouw
Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal wordt volledig gemaakt van glas en wordt 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de bouw van nieuwe winkels in de hal. Dit in het kader van de verhoging van het comfort voor de reiziger.

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van ProRail.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL