Oranjewoud bundelt krachten met Friese

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/11/2012 20:30
Oranjewoud doet samen met Van Wijnen, Friso Bouwgroep en Alynia een gooi naar de bouw van een nieuw Thialf. Onder de naam 'Yn Streken' deed het consortium afgelopen vrijdag een oproep aan de Friese provincie om hen het nieuwe ijsstadion te laten bouwen.

De vier bedrijven waren in het verleden meerdere keren betrokken bij de verbouw en uitbreiding van het ijsstadion. Zo stond Oranjewoud in de jaren tachtig aan de basis van de overkapping van Thialf.

Positief voor de werkgelegenheid
Naast de nodige kennis en ervaring zou de keuze voor een Fries bouwconsortium betekenen dat een groot deel van de investering ten goede komt aan de werkgelegenheid in de provincie. Commissaris van de Koningin John Jorritsma riep al eerder de Friese bouwwereld op zich straks in te schrijven voor het project.

Op 17 december moeten Provinciale Staten eerst nog instemmen met de plannen. Pas daarna wordt eventueel een Europese aanbesteding gedaan. De leden van het consortium hebben hoe dan ook laten weten dat ze er klaar voor zijn.

Strukton Rail bereikt als eerste niveau 3 op de veiligheidsladder
Strukton Rail heeft als eerste organisatie niveau 3 bereikt op de veiligheidsladder van ProRail. Dit bleek vandaag tijdens de afsluitende bijeenkomst met de auditeurs.

De veiligheidsladder is een instrument dat veiligheidsgedrag meetbaar moet maken en toetsbaar door een certificerende instelling. ProRail heeft deze ladder ontwikkeld samen met spooraannemers, ingenieursbureaus, adviesbureaus en de wetenschap. Doel is het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen te stimuleren. Vanaf 1 januari 2013 geeft een certificaat op niveau 3 van de veiligheidsladder recht op 5% fictieve korting bij aanbestedingen van ProRail. Dit betekent dat veilig gedrag wordt beloond.

Diederik Schonebaum, directeur van Strukton Rail: 'Wij zijn er ontzettend trots op dat wij meedoen aan deze ladder en binnen zo’n korte tijd niveau 3 hebben bereikt. De kracht van de ladder is dat deze inzet op veilig gedrag en samenwerking. Het vandaag behaalde niveau is voor ons een enorme stimulans om verder op de ladder te klimmen!'

Strukton Rail



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL