Strukton, historisch moment: Noord en Zuid in Amsterdam officieel verbonden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/11/2012 09:30
Afgelopen maand was een hoogtepunt voor één van Nederlands beste exportproducten: het afzinken van de Noord/Zuidlijn metrotunnel onder het IJ (in drie fases). Vandaag is het voor het eerst mogelijk om onder het IJ door te lopen vanaf Amsterdam Centraal naar de overkant. Een historisch moment dat plaatsvindt in het bijzijn van wethouder Wiebes, die de deur van het laatste sluitstuk tussen de twee tunneldelen aan de noordkant van het IJ heeft geopend.

Op 9 oktober werd 'Hilly', het laatste van drie tunnelelementen, neergelaten op de bodem van het IJ, maar er bleef nog een marge van anderhalve meter over. Inmiddels hebben duikers en bouwers van aannemerscombinatie Heijmans/Strukton het sluitstuk gebouwd en is de tunnel compleet.

Strukton Civiel

Opdracht zijperron station Deventer gegund aan Strukton

ProRail heeft de opdracht voor het realiseren van een zijperron in Deventer, met een aanneemsom van 5,9 miljoen euro, gegund aan Strukton. De werkzaamheden zijn gepland van januari 2013 tot en met april 2014. De opdracht is onderdeel van het project Spoorzone Deventer en zal worden uitgevoerd door een combinatie van Strukton Bouw en Strukton Rail.

Station Deventer heeft nu twee perrons, wat te weinig is om het groeiend aantal reizigers aan te kunnen. Het zijperron is het derde perron en zorgt voor toereikende capaciteit. Het station is een monument, wat betekent dat de werkzaamheden aan het stationsgebouw ook restauratieve aspecten bevatten. Strukton heeft daarvoor de benodigde deskundigheid en ervaring in huis.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de realisatie van een zijperron met perronkap, tijdelijke voorzieningen, een nieuwe fietsenstalling en een entreegebouw, als ook het aansluiten van het nieuwe zijperron op de bestaande stationstunnel en diverse specialistische installatiewerkzaamheden. Dit alles gebeurt midden in de binnenstad, met beperkt beschikbare ruimte en een complexe logistiek.

Het totaalproject Spoorzone Deventer is belangrijk voor de stad. Dagelijks stappen hier ruim 18.000 mensen in en uit de trein. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren met dertig procent gaat stijgen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer heeft besloten dit gebied klaar te maken voor de toekomst.

Strukton Bouw
Strukton Rail

Strukton derde keer op rij in top DRIE
Op 15 november 2012 is tijdens de presentatie van de Building Business Reputatie Monitor de uitslag bekend gemaakt van het reputatieonderzoek in de groep bouwbedrijven. Strukton behaalde de derde plaats. Van Wijnen behaalde de eerste plaats en Volker Wessels de tweede.

Het onderzoek is uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder 4.227 respondenten. Er zijn zestien bouwondernemingen meegenomen in het onderzoek.

In 2008 is het reputatieonderzoek – dat al langer bestond voor andere sectoren – voor het eerst gehouden onder de bouwbedrijven. Sindsdien heeft Strukton onafgebroken een plaats in de top 3 weten te behalen, met een constante lichte stijging in de totale score.

Strukton hecht een onverminderd groot belang aan zijn reputatie en investeert daar voortdurend in, door het projectwerk zo goed en maatschappelijk verantwoord mogelijk uit te voeren, te excelleren in specialistische technieken en zorgvuldig om te gaan met relaties.

In Building Business van november 2012 is te lezen over een opvallende trend in de bouwreputaties: 'Uit de vele onderzoeken die professor Cees van Riel van de Erasmus Universiteit inmiddels heeft gedaan, blijkt dat als de conjunctuur daalt, gewoonlijk ook de reputatiescores dalen. Maar opvallend genoeg zijn, ondanks een mindere beoordeling van de financiële prestaties over de gehele linie, de totale reputatiescores in deze Reputatie Monitor dit jaar iets gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen was er ook al sprake van een kleine stijging, na een terugval in de twee jaren daarvoor, die begon toen de crisis uitbrak. Het bouw- en vastgoedvak lijkt over die schok heen te zijn. De grootste reputatiestijging wordt behaald op servicegerichtheid, het tonen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en goed werkgeverschap. De financiële prestatie was altijd al het laagst gewaardeerde element.'

Meer informatie over het onderzoek en de uitslagen van voorgaande jaren is te vinden op de site van Building Business.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL