Oranjewoud, sportpark Elzenhagen op 1 april geopend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/04/2011 18:18
Op vrijdag 1 april is in het W.H. Vliegenbos in Amsterdam het nieuwe sportpark Elzenhagen geopend. De opening werd verzorgd door Dhr. Kees Diepeveen, portefeuillehouder Sport van de gemeente Amsterdam. Oranjewoud Sport heeft het project in bouwteam verband gerealiseerd. Bijzonder is de snelle realisatieperiode; op 10 februari is gestart en minder dan twee maanden later is het project opgeleverd.

In verband met de ontwikkelingen rondom de Noord-Zuidlijn moest het oude tenniscomplex Elzenhagen verplaatst worden. Als locatie van het nieuwe park is gekozen voor W.H. Vliegenbos. Medio januari 2011 heeft Oranjewoud Sport de opdracht van Amsterdam stadsdeel Noord gekregen voor het ontwerp en realisatie van het tennispark met clubgebouw en parkeervoorzieningen. Oranjewoud Sport is hoofdaannemer en voor het ontwerp is Oosterhuisarchitecten uit Heemstede geselecteerd. Het bouwkundige onderdeel wordt verzorgd door bouwbedrijf Thunnissen Onderhoud uit Cruquius.

Bijzonder aan het sportpark is dat het klimaatneutraal gerealiseerd moest worden. Dit is haalbaar geworden door het clubgebouw optimaal te isoleren en te voorzien van een Sedumdak. Dit zorgt voor een groene uitstraling, verhoogt de isolatiewaarde en het regenwater wordt indirect opgevangen. Het clubgebouw wordt eind juli opgeleverd. Tot die tijd maakt de vereniging gebruik van een tijdelijk onderkomen.

Voor de veldverlichting is gekozen voor LED verlichting. De investering is hoger, maar op termijn wordt dit terugverdiend in de energiekosten. Daarnaast is het grote voordeel van dit verlichtingssysteem dat er bijna geen strooilicht is en de schakeling dynamisch is. Dit betekent dat het licht pas aangaat als er werkelijk gebruik wordt gemaakt van de tennisbaan en zodra er niet meer gespeeld wordt gaat het licht uit.

Op het tennispark zijn acht all-weather TennisPro Vision tennisbanen aangelegd. Tevens heeft de vereniging de beschikking gekregen over één junior tennisbaan. Ondanks de uitdagende realisatieperiode van 10 weken is het Oranjewoud Sport gelukt het schitterende nieuwe tenniscomplex op 1 april op te leveren en beschikt de tennisvereniging weer over een schitterend nieuw onderkomen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL